Menu
© Red Bull
Nieuws

Christian Horner weet zeker dat Max Verstappen zijn teamgenoot had kunnen bijhouden op Monza

11 reacties | 2425x gelezen
05-09-2017 12:03

EvDelft | Christian Horner, de teambaas van Red Bull, was onder de indruk van hoe zijn team presteerde tijdens de Grote Prijs van Italië op Monza, afgelopen weekeind. Het was een circuit waar het Oostenrijkse team het verwacht had lastig te krijgen.

Bron: TheCheckeredFlag.co.uk

Ondanks dat beide coureurs vanuit het achterveld moesten starten vanwege straffen omdat zij nieuwe motoronderdelen hadden gekregen, kon het duo in de punten finishen. Horner was dan ook niet overdeeld gelukkig ermee.

Vooral Daniel Ricciardo had een geweldige race. Hij kwam vanaf de zestiende plek om als vierde te finishen. In de slotfase van de race was hij ruim een seconde sneller dan Sebastian Vettel in zijn Ferrari en hij reed de snelste ronde van de race.

Was het niet geweest voor de botsing tussen Max en de Williams van Felipe Massa in de derde ronde, dan had Max ook meer punten kunnen behalen, denkt Horner. Echter, ondanks deze tegenslag was hij blij te zien dat beide coureurs zich door het veld naar voren konden werken en staande konden houden.

"Max was helaas betrokken bij een aanrijding met Felipe, en liep daarbij een lekke band op. Zijn snelheid was goed genoeg en hij was zeker net zo snel als Daniel. Het is jammer dat zijn race negatief werd beïnvloed door die lekke band in de derde ronde. Toch bleef hij strijden en hij wist de auto in de punten terug te brengen", prees Horner de jonge Nederlander.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Kunnen bijhouden???? Kunnen voorblijven zal je bedoelen!!!!!
Max lag na een rondje al op P8, terwijl RIC nog op P16 zat. Die had gewoon op het podium geeindigd voor Vettel.

1 05-09-2017 12:27:40
Speedster
Bronze Member

Precies

05-09-2017 13:21:16
Binatang
Silver Member

Boem ! Mee eens. Die had in ieder geval een gevecht kunnen voeren om P3

0 05-09-2017 13:27:01
Sicko
Gold Member

In feite is de auto van Verstappen eindelijk weer eens een race heel gebleven, maar dan verpest hij het zelf. Zo open en eerlijk moet/mag je dan ook wel zijn.

0 05-09-2017 21:04:47
Sicko
Gold Member

Vanuit de FIA zou ook eens een geluid kunnen komen die het voeren van scherpe opstaande randen op de spoilers verbiedt. Er zijn honderden banden in een race-gevecht de oorzaak geweest van "geen gevecht meer".

0 05-09-2017 21:07:40
Sicko
Gold Member

En als laatste wil ik melden dat die Massa daar helemaal niet had moeten zijn. Ongewenst overjarig F1-vulsel.

1 05-09-2017 21:08:55
f1stevie
Silver Member

dit was gewoon een domme fout van Max zelf .. hij geeft zelf zijn race verkloot.....
inzicht en op de juiste moment toeslaan moet Max nog leren en zolang hij dat niet kan zal hij brokken blijven rijden! Max ik een toprijder zonder twijfel maar hij moet rijden met verstand en inzicht en niet gefrustreerd achter zijn stuur hangen

06-09-2017 09:10:23
Gallardo
Hoofdredacteur

@F1stevie,

Nog steeds zuur dat Max niet onder de Belgische vlag is gaan rijden ja.

Botsingen zoals tussen Massa en Verstappen komen vaker voor in de F1, dat hoort bij racen en aanvallen en verdedigen. Of ben je clashes tussen Hamilton en Rosberg al vergeten om maar niet te spreken en resentelijk tussen Perez en Ocon.

Even vergeten dat Max een Nederlander is en dat onze Belgische vrienden nog steeds maagzuur hebben dat Max onder de Nederlandse vlag rijdt, maar kijken naar spektakel en talent.

Wij zaniken toch ook niet zo over Stoffel en zijn stofzuiger. Beide rijders zijn grote talenten die de F1 toch weer wat kleurrijker hebben gemaakt. Stel je toch eens voor dat het iedere zondag trijntje rijden is en dat Massa en Verstappen elkaar niet zouden tegenkomen tijden een inhaal actie, dat zou toch een spannende zondagmiddag worden of niet.

1 06-09-2017 09:35:41
f1stevie
Silver Member

ik heb zeker geen probleem dat MAX een Nederlander is ...ik reageer gewoon op de reacties hier boven!
en ik ben heel objectief ... maar als je de reactie leest boven mij ga je mss begrijpen waarom ik zo reageer... alles wat Max doet is blijkbaar in sommige ogen schitterend en is vooral nooit zijn schuld... ik ben neutraal en zie dat hij duidelijk in de fout ging... als ik dan de berichten lees komt het er op neer dat hij goed bezig terwijl dit niet zo is, dan heb ik idd het recht om dit tegen te spreken... maar dat geeft vooral niets met NL of BE .... sommige moeten eens inzien dat Max ook geen wonderkind is en dat hij net als iedereen een TOPWAGEN nodig geeft gelijk iedereen.

06-09-2017 13:23:31
Speedster
Bronze Member

Begin je weer over gefrustreerd zijn van Max stevie?! Inzicht komt met de jaren en gretig zijn is niet verkeerd. Hij is pas 19 man met een volledig seizoen achter de rug. Het valt allemaal samen in de nabij toekomst....let maar op.

0 06-09-2017 12:01:03
Gallardo
Hoofdredacteur

@F1stevie, jij kunt wel zeggen dat je objectief bent maar telkens reageer jij negatief op berichtgeving omtrent Max. Tuurlijk maakt de jonge gast fouten maar dat doen de andere, soms meer ervaren, rijders net zo goed. Feit is dat Max, en uiteindelijk ook Stoffel, de smaakmakers van de huidige saaie F1 zijn. Zonder deze gasten is de sport saai en het niet waard om voor thuis te blijven.

Ik zat afgelopen zondag ook op de bank en dacht "Max, je had beter even kunnen wachten" maar goed hij is een racer puur sang en die gaat ervoor. Dat kun je zien als jong en onervaren maar kun je ook zien als belevenis. Wij hebben al te veel nette rijders in de sport gezien die goed konden sturen maar nooit een keer een gat in gingen die er eigenlijk niet was. Max rijdt met als Senna, al the way or no way. Dit soort rijders zitten wij op te wachten en niet van die dodelijk saaie gasten die hun rondjes rijden.

En Massa hoort thuis op de Copacabana en niet meer in de F1, dat is mijn persoonlijke mening maar ik weet zeker dat ze er bij Williams heel anders over denken want anders hadden ze hem geen contract aangeboden.

0 06-09-2017 14:42:23
;