Menu
© McLaren
Nieuws

Fernando Alonso verrast door bewering dat hij opgaf in België

1 reactie | 1215x gelezen
01-09-2017 12:03

EvDelft | Fernando Alonso zegt dat hij verbaasd is dat er beweerd wordt dat hij de auto zomaar aan de kant heeft gezet tijdens de Grote Prijs van België, zonder dat er iets aan de hand zou zijn geweest.

Bron: TheCheckeredFlag.co.uk

De Spanjaard reed op de veertiende plek rond op Spa-Francorchamps toen hij zijn auto de pitstraat in reed. Hij liet over de radio al weten dat er een probleem was met de motor. Later liet Honda weten dat ze de motor hadden onderzocht, maar niets konden vinden wat op een probleem wees. Alonso zegt dat het absoluut niet waar is dat hij zomaar heeft opgegeven.

"Ik heb dat ook gelezen en ik was erg verbaasd toen ik dat las. Het lijkt erop dat de mensen vergeten dat ik betaald word om te racen. Ik heb drie jaar gestreden om uit de eerste kwalificatie te komen, het maximale doen bij de start, de auto in Hongarije naar de volgende kwalificatie tillen, met gebroken ribben proberen te racen in Bahrein. Als ik dit lees, denk ik dat men niet heeft opgelet wat er echt gebeurde op Spa-Francorchamps", aldus een verbolgen Spanjaard.

Fernando liet weten dat hij de auto binnenbracht omdat er zorgen waren dat de motor op het punt stond stuk te gaan. De sensoren gaven aan dat er niet veel later iets kapot zou gaan, dus werd besloten dat Alonso voordat de motor het op zou geven, zich uit de race zou terugtrekken. Dezelfde motor zal echter dit weekeinde gebruikt worden op Monza, tijdens de Grote Prijs van Italië. Echter, vanwege nieuwe onderdelen die Honda invoert, verwacht hij wel een straf op de startopstelling.

"Ik heb een paar problemen gehad met de motor, in de drie of vier ronden voordat ik uitviel. Ik heb dit een paar keer eerder gehad, waarbij sommige sensoren het opgaven. Sommige dingen voelden niet goed meer aan en daarna blies de motor op. Deze keer had ik alleen de eerste problemen, en voordat ik de hele motor zou vernielen besloten we ons terug te trekken. Als de motor heel blijft, blijven we hem gebruiken. Gaat hij stuk, dan vervangen we hem", besloot de tweevoudig wereldkampioen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Alonso vertoont ernstig blasé gedrag. Hij hoeft helemaal niet meer te rijden, is schathemeltje rijk, klaar. Dus hij heeft helemaal geen boodschap aan het bericht dat hij is gestopt tijdens de race terwijl er niets aan de hand was. Hij loopt toch wel binnen met zijn vergoeding van McLaren.

0 01-09-2017 19:01:19
;