Menu
© Pirelli
Nieuws

Lewis Hamilton heeft de rest van zijn Formule 1-carrière al gepland

9 reacties | 2532x gelezen
01-09-2017 08:19

EvDelft | Lewis Hamilton heeft laten weten dat hij van plan is zijn contract met Mercedes na 2018 te verlengen, als plan voor de rest van zijn Formule 1-carrière.

Bron: AutoSport.com

Hamilton heeft al een contact voor het komende jaar. Nu Sebastian Vettel getekend heeft bij Ferrari tot en met 2020, liet Hamilton weten dat dat opvallend was.

Lewis liet weten: "Ik ben me ervan bewust wie er contact heeft met het team. Ik heb een goede relatie met Toto. Hij is heel open over wie er belt en wie probeert mijn stoeltje te pakken te krijgen, of die van mijn teamgenoot. En dan zie ik ook dat in navolging van die telefoongesprekken, Sebastian Vettel bij Ferrari bijtekent. Ik weet niet of er iemand is geweest die verwacht had dat hij voor nog eens drie jaar zou blijven."

"Het verandert voor mij niet veel, want ik ben van plan bij het team te blijven. Op een gegeven moment zullen we het contract wel ondertekenen, gedurende het seizoen of na afloop ervan. Ik weet dat Toto heeft gezegd dat we tot het einde van het seizoen wachten, want dat is wat mijn voorkeur heeft. Ik heb geen haast. Ik heb nog een heel seizoen, dus ik heb nog alle tijd. Volgens mij heb ik de vorige keer bijgetekend toen ik halverwege mijn laatste seizoen zat van dat betreffende contract", aldus de Brit.

Ook liet de drievoudig wereldkampioen weten dat hij geen contact heeft gehad met andere teams en als hij dat wel zou doen, dat hij dan Toto op de hoogte zou stellen daarvan.

"Ik heb geen haast en ik weet dat het team aan mij is toegewijd. Ik heb nooit via de telefoon of direct met een ander team gesproken. En ik heb dat ook aan het team laten weten. Ik probeer niet mijn opties af te wegen. Als ik dat zou doen, zou ik Toto bellen en hem vertellen dat ik aan het rondkijken ben. Dat ben ik echter totaal niet van plan. Het is goed voor Sebastian dat hij heeft bijgetekend. Alles gebeurt met een reden", ging Hamilton verder.

"Met het plan dat ik heb voor de vijf of zes jaar die ik nog te gaan heb in de Formule 1, wat dan ook, vallen de stukjes langzaam op hun plek. Dat maakt voor mij de keuze een stuk makkelijker", besloot Lewis.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;