Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Carlos Sainz vind een slipstream op Monza risicovol

0 reacties | 1833x gelezen
31-08-2017 22:10

EvDelft | Carlos Sainz is van mening dat er een risico is dat de coureurs in de Formule 1 voor gek staan wanneer zij een slipstream proberen te pakken tijdens de Grote Prijs van Italië, komend weekeinde.

Bron: EuroSport.co.uk

Het circuit van Monza heeft enkele lange rechte stukken. Het feit dat de Formule 1-auto's veel zuiging achter zich creëren, betekent dat het zinvol zou zijn als teamgenoten elkaar tijdens de kwalificatie een beetje helpen door elkaar een slipstream te geven. McLaren probeerde dat met Stoffel Vandoorne tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van België. Vandoorne had 65 startplaatsen straf en wilde zijn teamgenoot Fernando Alonso helpen verder naar voren te komen, de derde kwalificatie in.

Alonso zal dit weekeinde verschillende nieuwe onderdelen krijgen voor zijn motor, dus hij zal van de laatste startrij vertrekken. Hij liet dan ook weten dat hij het gebaar van Stoffel zal nadoen en hem zal helpen op Monza met een beetje extra snelheid.

Echter, Carlos Sainz, van Toro Rosso, zei dat de strategie van het slipstreamen mogelijk werd gemaakt door een 'speciale situatie' van McLaren, en hij was erg sceptisch over hoe deze tactiek door andere teams gebruikt zou moeten worden.

"Als je het niet goed doet, werkt het tegen je. Ik denk dat McLaren in een specifieke situatie verkeerde, want één van de coureurs zou toch als laatste van start gaan. Dus het was logisch dat ze het zouden proberen. Voor de anderen is het risicovol. Je kan als held over de streep komen, of als volslagen idioot. Het is heel, heel lastig het goed voor elkaar te krijgen", aldus de Spanjaard.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;