Menu
© Renault
Nieuws

Cyril Abiteboul: "Betrouwbaarheid onder de maat"

3 reacties | 1636x gelezen
30-08-2017 22:10

EvDelft | Cyril Abiteboul, de baas van Renault, zegt dat de motoren van Renault niet betrouwbaar genoeg zijn naar zijn zin. Tijdens de Grote Prijs van België heeft Renault 3 motoren moeten vervangen.

Bron: MotorSport.com

De uitvalbeurt van Max Verstappen, vroeg in de race, is een andere zwarte vlek op het blazoen van de Fransen, en de meest bekende van afgelopen weekeinde, maar zeker niet de enige. Daniil Kvyat had op vrijdag een probleem met zijn motor en op zaterdag, tijdens de kwalificatie, was het de beurt aan Jolyon Palmer. Direct na de race in België was Abiteboul in een verhitte discussie verwikkeld met Christian Horner, de teambaas van Red Bull.

"Het interesseert me niet echt hoe mijn auto's het doen op de baan. Wat me wel zorgen baart, is de betrouwbaarheid van de motoren. Jolyon had op zaterdag een probleem met de versnellingsbak en ook andere motoren van ons kenden problemen. Dat is een zorg. Voor mij is het een soort van fragiliteit van de motoren van Renault in het algemeen en daar moeten we serieus naar kijken. Prestaties moeten goed zijn, maar de betrouwbaarheid nog veel meer", aldus de Fransman.

Wat betreft de overduidelijke frustraties van Max, liet Abiteboul weten: "We hebben daar al over gesproken en het is duidelijk dat de coureurs gefrustreerd zijn. Als je verder in de details kijkt, zijn het allemaal verschillende problemen die hun weerslag hebben op de coureurs, en daarom kunnen we niet één ding verbeteren omdat alle zaken verschillen. Dat maakt het nog niet aanvaardbaar. Het is niet waar we zijn willen, wat betreft de betrouwbaarheid. Alle motoren moeten betrouwbaar zijn, die wij leveren."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Ik ben blij dat hij het ook ziet. Maar wat gaan jullie eraan doen?

0 31-08-2017 11:53:25
Speedster
Bronze Member

Werd ook wel tijd dat hij het in ziet. Tjonge....al die tijd onder een steen gezeten?

0 31-08-2017 12:24:28

Ik denk het...

0 31-08-2017 13:53:17
;