Menu
© Sauber
Nieuws

Sauber laat weten waarom het niet met Honda in zee ging

0 reacties | 1680x gelezen
29-08-2017 20:20

EvDelft | Frédéric Vasseur, de teambaas van Sauber, zegt dat twijfels over de voortgaande samenwerking tussen McLaren en Honda hem hebben doen besluiten de overeenkomst met de Japanse motorleverancier op te zeggen.

Bron: MotorSport.com

McLaren heeft nog altijd niet besloten of het volgend jaar wel of niet met Honda verder gaat. Sauber koos er prematuur voor in 2018 met Ferrari verder te gaan. McLaren zou Sauber een versnellingsbak leveren als onderdeel van de overeenkomst met Honda, maar Vasseur zegt nu dat hij daaraan twijfelt gezien de onzekerheid over de situatie van Honda voor komend jaar.

"Afgezien van de huidige problemen met de betrouwbaarheid en het vermogen van de motoren van Honda - ik weet dat er een moment komt dat die problemen worden opgelost - was voor ons de grootste zorg de levering van de versnellingsbank. We hebben geen mogelijkheden er zelf één te bouwen dus we wisten dat we die ergens moesten kopen. Met Honda zouden we ook een contract aangaan met McLaren. Echter, ik heb geen vertrouwen erin dat beiden volgend jaar samenwerken. Dat zou dan een rare situatie hebben gegeven: vragen aan McLaren om een versnellingsbak voor de motoren van Honda terwijl zij zelf met een andere motor rijden", aldus Vasseur.

Het oplossen van het vraagstuk omtrent de motoren was één van de eerste zaken die Vasseur moest regelen nadat hij Monisha Kaltenborn was opgevolgd als teambaas. De voormalig teambaas van Renault liet weten dat hij er hard aan werkt de overstap van Honda naar Ferrari zo snel mogelijk te integreren in het chassis voor komend jaar.

"Sauber was al begonnen aan het bouwen van de auto voor komend seizoen voordat ik besloot dat Honda niet door zou gaan. Daarom moesten we ons zo haasten, omdat we dan niet te veel geld kwijt zouden zijn aan projecten die geen zin meer zouden hebben. Er werd al hard gewerkt aan het ontwerp. Daarna werden de fabrieken gesloten vanwege de zomerstop. We moesten dus snel zijn", verklaart Vasseur.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;