Menu
© Williams
Nieuws

Felipe Massa legt zijn ongeluk uit in VT1

9 reacties | 2694x gelezen
26-08-2017 09:14

EvDelft | Felipe Massa liet weten dat de vrijdag van het weekeinde voor de Grote Prijs van België voor hem 'een dag om snel te vergeten' is. En dat het ongeluk in zijn eerste vliegende ronde volledig zijn fout was.

Bron: EuroSport.co.uk

Massa has vroeg in de ochtend, tijdens de eerste vrije training, een ongeluk. Nadat het team de schade aan de auto had bekeken, moest Williams overschakelen op het reserve chassis. Onder specifieke omstandigheden mag van de FIA een reserve auto worden gebruikt, alleen mag de betreffende coureur dan de rest van de dag niet meer rijden - waardoor Massa dus in de tweede vrije training niet in actie mocht komen.

Felipe: "Ik reed mijn eerste snelle ronde en probeerde het circuit te begrijpen. Toen ik de binnenkant van bocht zeven raakte met mijn achterwielen, had ik overstuur."

Massa moest de Grote Prijs van Hongarije al aan zich voorbij laten gaan vanwege een virus dat hij had opgelopen, maar hij liet weten dat dit ongeluk niets met zijn ziekte te maken had.

"Ik was totaal niet duizelig meer in de week na de Grote Prijs van Hongarije. Mijn ziekte daar heeft niets te maken met mijn ongeluk hier. Het is een circuit waar je veel vertrouwen moet hebben in de bochten, alles is erg snel. Je moet de auto begrijpen en ik was nog aan het leren hoe de auto met de nieuwe onderdelen en meer neerwaartse druk aanvoelde."

"Het is niet echt een goede voorbereiding voor zaterdag. Ik heb nu niet genoeg tijd om de auto te begrijpen maar hopelijk gaat het morgen beter", liet Massa vrijdag weten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;