Menu
©
Nieuws

FIA wil alle open racewagens voorzien van halo

2 reacties | 1929x gelezen
25-08-2017 18:46

EvDelft | De FIA heeft zich ten doel gesteld dat alle raceklassen waarin geracet wordt met een open auto, voorzien moeten worden van de halo wanneer het concept in de Formule 1 bewezen is.

Bron: AutoSport.com

Vorige maand liet de overkoepelende organisatie weten dat de hoofdbescherming per 2018 verplicht wordt gesteld. IndyCar heeft al laten weten dat het onderzoekt of het ook moet worden ingevoerd in Amerika, terwijl de Formule E in 2019 verwacht met de halo te gaan rijden.

Laurent Mekies, directeur veiligheid van de Formule 1, heeft bevestigd dat het plan met de halo altijd al alle open auto's behelsde: "Er zijn geen mogelijkheden de halo in slechts één klasse in te voeren. Het moet overal of helemaal niet. Maar het concept wordt uitgewerkt in de Formule 1, maar het zijn niet alleen de besten die we willen beschermen. Dat heeft geen zin. Bovendien is het mogelijk de halo per raceklasse te diversificeren. Echter, de Formule 1 is de beste plek om dit te ontwikkelen en bijschaven. Maar het uiteindelijke idee is om de halo over alle open auto's in te gaan voeren."

Hoewel de coureurs van mening verdeeld zijn over de invoering van de halo, heeft Alexander Wurz, voorzitter van de coureursvereniging GPDA, laten weten de invoering te steunen. Mekies ziet dat als volgt: "De coureurs steunen de halo. We hebben een goede relatie met de GPDA en we hebben goede communicatie met hen. Het is echter niet genoeg alleen goede ideeën te hebben, we moeten ze ook uitvoeren, nadat we anderen hebben overtuigd van het nut ervan."

Tevens liet de directeur veiligheid weten dat de FIA haar drang tot het vergroten van de veiligheid niet zal laten verslappen. Daarom zal er gezocht blijven worden naar oplossingen, zoals de halo: "In de Formule 1 wordt heel erg de grens opgezocht van alles. Daardoor zijn er implicaties. Zodra je iets verandert, heeft dan consequenties voor alles. Maar we zijn al jaren bezig met de technische werkgroep en we hebben ook contact met IndyCar, die zijn ook betrokken. We willen allemaal de wereld veiliger maken."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Ik vind de halo helemaal niets, maar ik snap wèl dat ze het gaan doordrukken. Bianchi had denkelijk nog geleefd als er destijds een halo op zijn wagen had gezeten. Stel dat er nog eens iemand verongelukt op een soortgelijke manier en de FIA heeft geen actie ondernomen nav casus Bianchi, dan krijgen ze een gigaclaim aan de broek.

Zelfs als de coureurs een contract tekenen dat ze het racen op eiegn risico doen, dan nog zul je zien dat de gerechtelijke macht de organisator een oor gaat aannaaien.

1 25-08-2017 18:59:37

Volgens de FIA - na (hun) 'degelijk' onderzoek, had de halo Bianchi niet kunnen redden.

25-08-2017 19:23:43
;