Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Daniil Kvyat past aanpak niet aan, ondanks dreigende schorsing

0 reacties | 1219x gelezen
25-08-2017 13:33

EvDelft | Daniil Kvyat is nog maar twee strafpunten verwijderd van een schorsing. Maar de coureur van Toro Rosso laat weten dat hij zijn rijstijl niet zal aanpassen.

Bron: AutoSport.com

Kvyat kreeg één punt vorige maand vanwege het ophouden van Lance Stroll tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Hongarije. Dat maakte tien punten in totaal. Bij 12 strafpunten wordt de betreffende coureur een race geschorst. De punten blijven exact een jaar staan. En de oudste punten van Kvyat vervallen pas op 23 oktober, de dag ná de Grote Prijs van Amerika. Dat betekent dat hij de komende zes races nog maar één puntje mag verzamelen.

Toen de Rus werd gevraagd of hij zijn aanpak zou veranderen, antwoordde hij: "Niet echt. We weten het binnen het team en we proberen deze punten niet te krijgen. Zo simpel is het eigenlijk. Er iets niets dat ik moet doen. Het was erg jammer dat ik in Hongarije dat puntje kreeg, maar zulke dingen gebeuren."

Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso, heeft laten doorschemeren dat Kvyat zijn emoties moet uitschakelen als hij rijdt en meer gedisciplineerd moet zijn in de auto.

Op de vraag of hij antwoord had op zijn criticasters vanwege zijn vermeend gevaarlijke rijstijl, antwoordde Daniil: "Ik heb geen antwoord. Het interesseert me niet."

De coureur voor Toro Rosso heeft dit seizoen pas 4 punten weten te scoren en staat zeventiende in het kampioenschap. Dat is acht plaatsen en 31 punten achter zijn teamgenoot Carlos Sainz, die hij tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië van de baan reed, waar hij ook strafpunten voor kreeg.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;