Menu
© Ferrari
Nieuws

Wat het bijtekenen van Kimi Räikkönen bij Ferrari betekent voor de rijdersmarkt

13 reacties | 2514x gelezen
25-08-2017 09:23

EvDelft | Scuderia Ferrari heeft er een gewoonte van gemaakt te wachten tot het geruchtenseizoen van de Formule 1 in volle gang is, om vervolgens één van de belangrijkste stoeltjes bekend te maken. Het gaat om dat van Kimi Räikkönen.

Bron: NESN.com

Räikkönen zal voor het achtste jaar - het vijfde achtereen - bij Ferrari uitkomen in 2018. Dat liet Ferrari afgelopen dinsdag weten. De beslissing de Fin te houden is geen verrassing, omdat hij vlak voor de zomerstop goed presteerde - twee podiumplekken in de laatste twee races - hoewel het een behoorlijk grote invloed heeft op de rijdersmarkt. Toen de geruchten voor het eerst gingen dat er dit jaar veel contracten aflopen, was Kimi - net zoals de afgelopen drie jaren - de belangrijkste man die de rijdersmarkt in beweging kan zetten. Als gevolg daarvan zijn er coureurs die hun toekomst lieten afhangen van deze beslissing. Nu Kimi is bevestigd voor 2018, zullen sommige coureurs weten wat er van het verwacht wordt in de komende seizoenen.

Hier zijn vier coureurs waarbij de toekomst het meest bepaald werd door het al dan niet aanblijven van Kimi bij Ferrari.

Sebastian Vettel

Er zijn niet veel mensen in het paddock die eraan twijfelen dat Sebastian Vettel in 2018 voor Ferrari zal rijden. Het contract van de Duitser loopt aan het einde van dit seizoen af en hij heeft al laten weten dat zijn eerste doel het behalen van de titel is voor 2017. Hij zal later pas willen onderhandelen over een nieuw contract. Vettel is altijd blij geweest met Kimi als teamgenoot, en nu de Fin is bevestigd voor het komende seizoen, is het vrijwel zeker dat hij volgend jaar zelf ook bij de Scuderia zal rijden. Waarschijnlijk wordt dat ten tijde van de Grote Prijs van Italië bekend gemaakt.

Carlos Sainz

Er is geen ruimte voor Carlos Sainz bij Red Bull Racing en Toro Rosso heeft geen zin de Spanjaard uit te lenen aan een concurrerend team. De hoop van Carlos was dan ook gericht op een stoeltje bij Ferrari. En de enige waar hij enigszins een kans op maakte, was die van Kimi Räikkönen. Maar omdat dat feestje niet doorgaat, zal Sainz volgend jaar voor het vierde opeenvolgende seizoen bij Toro Rosso rijden. Hij heeft laten weten dat hij uiteindelijk graag bij Red Bull terecht wil gaan komen. Als - en dat is een grote 'als' - Ferrari besluit Max Verstappen of Daniel Ricciardo weg te lokken bij Red Bull als vervanger voor Kimi voor 2019, kan Sainz eindelijk krijgen wat hij hebben wil.

Romain Grosjean

Romain Grosjean en Haas hebben al bewezen dat zij een goede combinatie vormen. De Fransman was echter één van de eersten die in verband gebracht werd met een stoeltje bij Ferrari voor 2018. Haas heeft een zeer goede relatie met de Scuderia en het was zeer goed mogelijk dat deze relatie in zou houden dat op verzoek Haas Romain naar Ferrari zou laten vertrekken. Met een korting op de motoren, uiteraard, als gevolg. Voorlopig zal Grosjean echter bij de Amerikanen blijven, hoewel het goed mogelijk is dat hij in 2019 alsnog een kans maakt om naar Maranello te gaan.

Felipe Massa

In tegenstelling tot vorig jaar, toen het Williams het beste leek Felipe Massa vrij te laten, heeft het team dit jaar weinig keus. Na een maand van zijn pensioen genoten te hebben, verving hij Valtteri Bottas die naar Mercedes ging, om zo nieuwkomer Lance Stroll de kneepjes van het vak te leren. Dat die nog niet is uitgeleerd, is duidelijk. Massa presteert voorlopig stukken beter dan de Canadees en er zijn geen kandidaten voor zijn stoeltje. Bovendien, nu Ferrari bepaald heeft dat de 37 jaar oude Räikkönen nog een jaar mag blijven, kan Williams geloven dat de 36 jaar oude Massa nog genoeg in zijn mars heeft.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;