Menu
© Williams
Nieuws

Lance Stroll is geen fan van zijn tweede thuisrace

0 reacties | 1210x gelezen
24-08-2017 16:34

EvDelft | Lance Stroll, de nieuwkomer bij het team van Williams, heeft sinds hij zijn eerste punten behaalde in zijn 'eerste' thuisrace, de Grote Prijs van Canada, een paar keer meer punten gescoord.

Bron: F1i.com

De Grote Prijs van België zal zijn tweede thuisrace zijn, omdat zijn moeder, Claire-Marie, van Belgische origine is. De affiniteit van de familie met het evenement op Spa-Francorchamps zal de tiener echter koud laten. Stroll heeft laten weten nooit een grote fan te zijn geweest van het uitdagende circuit in de Ardennen.

Lance: "Op Spa-Francorchamps zal ik mijn tweede thuisrace van het jaar rijden. Ik ben half Belg, want mijn moeder komt er vandaan. Ik heb dus iets met het land. Echter, in tegenstelling tot de meeste coureur, is Spa absoluut niet mijn favoriete circuit."

"Ik wist er wel te winnen vorig jaar in de Formule 3, dus ik heb niets te klagen. Het is een interessant circuit, met geweldige secties, en je weet nooit precies wat het weer zal gaan doen. Het kan regenen in sector 3, terwijl in sector 1 de zon schijnt", aldus de 18 jaar oude Canadees.

Stoll wist in de Grote Prijzen van Canada, Azerbeidzjan en Oostenrijk punten te scoren, hoewel hij in die van Groot-Brittannië en Hongarije niet in de buurt van de top tien kwam.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;