Menu
© Honda.com
Nieuws

Honda past filosofie aan voor ontwikkeling motoren

0 reacties | 1720x gelezen
23-08-2017 13:08

EvDelft | Honda heeft de manier waarop het de ontwikkelingen van de motoren evalueert, veranderd. Dat is was Yusuke Hasegawa laat weten.

Bron: MotorSport.com

De Japanse motorleverancier heeft een frustrerende eerste helft van 2017 achter de rug, met gebrekkige betrouwbaarheid en een gebrek aan vermogen. Dat heeft de toekomst met McLaren en wellicht de toekomst van Honda in de Formule 1 op het spel gezet.

Vorige maand liet Hasegawa weten dat Honda problemen had met de vertaling van de gegevens van de testbank naar de auto maar hij laat nu weten dat de aanpak veranderd is, waarbij er minder gelet wordt op de de testbank om een specificatie goed te krijgen.

Hasegawa: "We veranderen onze manier van ontwikkeling. We proberen niet meer te testen met een motor met maar één cilinder, op de testbank. We kunnen de factoren of elementen checken met een motor met één cilinder maar we begrijpen nu dat we de tests moeten uitvoeren met een motor met zes cilinders. We kijken dus niet meer zo heel erg serieus naar de resultaten van de monociliner. De test is als referentie belangrijk, maar om de prestaties te testen hebben we echt de V6 nodig."

Het grootste probleem van Honda is de MGU-H geweest, die al verschillende keren stuk is gegaan in het afgelopen seizoen. Echter, na de introductie van meer betrouwbare onderdelen voorafgaand aan de Grote Prijs van Groot-Brittannië, denkt Hasegawa dat die problemen achter de rug zijn.

"De problemen met de MGU-H waren lastig op te lossen en hebben ons veel tijd gekost. We hebben veel kleine problemen gehad met de motoren en dat gedeelte is lastig te begrijpen op de testbank. We staan op het punt de problemen met de MGU-H op te lossen. We moeten het alleen nog bevestigd zien op het circuit. Maar de specificatie die we hebben ingevoerd met de nieuwste MGU-H heeft deze oplossingen al, dus ik denk dat het wel snor zit", aldus de Japanner.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;