Menu
© Sauber
Nieuws

Niet doorgaan deal met Sauber slecht voor Honda

0 reacties | 2585x gelezen
21-08-2017 14:42

EvDelft | Yusuke Hasegawa heeft laten weten dat het niet doorgaan van de overeenkomst tussen Sauber en Honda een grote klap is geweest voor de Japanse motorleverancier.

Bron: F1i.com

De samenwerking werd in april aangekondigd, tijdens de Grote Prijs van Rusland. Het ontslag enkele maanden later van Monisha Kaltenborn bracht echter een ommekeer teweeg in de koers die Sauber wilde vragen, en de overeenkomst met Honda werd ongedaan gemaakt door de nieuwe teambaas Frédéric Vasseur. Sauber rijdt volgend jaar met nieuwe motoren van Ferrari.

Hasegawa liet onlangs weten dat het niet doorgaan van die overeenkomst een grote teleurstelling is geweest voor de motorleverancier, die momenteel al moeite heeft de relatie met McLaren in stand te houden.

"Natuurlijk is het teleurstellend. Het is een klantenteam dus het doet niet zo veel pijn aan ons programma, maar we verwachtten de kans te krijgen meer kilometers te maken met onze motoren. Dat levert ons meer informatie op, zodat we kunnen gaan vergelijken. Bovendien moesten we de voorbereidingen stopzetten", aldus Hasegawa.

De onderhandelingen me Sauber zijn waargenomen door Masashi Yamamoto, de manager motorsport van Honda. Hasegawa liet weten dat er vrijwel geen signalen zijn gegeven vanuit Sauber dat de overeenkomst ongedaan gemaakt zou worden, ondanks de nauwe band met Jorg Zander, de technisch directeur bij Sauber.

Vasseur liet weten dat hij vindt dat de deal met Honda zeker op een nette manier ongedaan is gemaakt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;