Menu
© Haas F1
Nieuws

Romain Grosjean: "Eerste ronde op Spa maakt je misselijk"

0 reacties | 1537x gelezen
21-08-2017 13:51

EvDelft | Spa-Francorchamps is een iconisch circuit en favoriet bij veel van de coureurs in de Formule 1. Romain Grosjean, coureur voor Haas, is geen uitzondering en heeft een paar goede races gereden hier.

Bron: F1i.com

In 2011 won hij op Spa zijn titel in de GP2, maar het is ook de plek waar hij zijn meest recente podium behaalde, in 2015, met een Lotus die die snelheid niet zou moeten hebben.

Grosjean: "Onze auto was in 2015 erg goed op Spa-Francorchamps. Ik kon een aantal coureurs in halen en wist op het podium te komen. Het was een weekeinde waarbij alles op zijn plek viel. Het was geweldig voor de mensen in het team en voor mijzelf. Het was gewoon een goed gevoel. Het voelde hetzelfde als mijn eerste punten voor Haas."

De Fransman kreeg de vraag voorgelegd of hij dacht een podium te kunnen behalen voor Haas, tijdens de Grote Prijs van België. "Als ik naar een race ga en er niet van overtuigd ben dat ik de beste ben, of dat een een race niet kan winnen, dan kan ik beter bij mijn kinderen thuis gaan zitten. Ik wil altijd op het podium komen, ik wil altijd proberen de race te winnen. Natuurlijk hangt het af van je auto, maar je kunt nooit opgeven en je moet altijd je best blijven doen. Dat is de mentaliteit die je moet hebben", aldus Romain.

Het dieptepunt uit de carrière van Grosjean was ook op Spa. Na een startongeluk in 2012, waarbij heel wat auto's uitvielen, werd hij voor één race geschorst. Maar dat soort ongelukken is hij niet meer bij betrokken.

"Ik kan niet één deel aanwijzen dat mijn favoriet is. Het hele circuit is geweldig. Er zijn heel snelle bochten en veel bochten van verschillende aard. Sommigen zijn snel, anderen langzaam. Het is prachtig gevarieerd. Het geeft je echt het gevoel dat je nodig hebt. De eerste ronde die je voluit gaat, word je misselijk. Het is alsof je in een achtbaan zit die omhoog en omlaag gaat. Maar daarna ga je wennen aan de G-krachten en gaat het een stuk beter", liet Grosjean weten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;