Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes verbaasd met harmonie tussen coureurs

0 reacties | 1274x gelezen
20-08-2017 12:32

EvDelft | Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, laat weten dat hij nooit had verwacht dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zo goed zouden samenwerken als ze nu doen.

Bron: AutoSport.com

De afgelopen drie jaar, toen de Zilverpijlen dominant waren, groeide de spanning tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg, destijds teamgenoten, met de dag. Maar deze spanningen zijn verdwenen sinds Rosberg zijn helm aan de wilgen heeft gehangen en de weg heeft vrijgemaakt voor Bottas, die bij Williams vandaan komt. Bovendien heeft de wederopstanding van Ferrari een derde partij toegevoegd aan de titelstrijd.

Wolff prees ook Bottas voor het feit dat hij tot dusver Hamilton goed van partij kan dienen in 2017. Wolff noemde de resultaten van de Fin 'erg sterk ten opzichte van de snelste man in het veld'.

Echter, waar Wolff het meest verbaasd over is, is de harmonie in het team.

De aanloop naar het huidige seizoen is voor Mercedes op zijn zachtst gezegd rommelig geweest. In oktober vorig jaar liet de kersverse wereldkampioen Nico Rosberg weten per direct te stoppen met racen, waardoor Mercedes op zoek moest naar een vervanger. Daar komen de nieuwe reglementen bij die in het huidige seizoen zijn ingegaan, en het vertrek van technisch directeur Paddy Lowe naar Williams (in ruil voor Bottas), die daarmee zijn functie over heeft gedragen aan James Allison.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;