Menu
© Haas F1
Nieuws

Carlos Sainz wil dat de teams meer aan elkaar gewaagd zijn

3 reacties | 1205x gelezen
18-08-2017 09:59

EvDelft | Carlos Sainz is van mening dat de Formule 1 een manier moet zien te vinden die ervoor zorgt dat 'ten minste de helft van de coureurs' de kans heeft op het podium te komen.

Bron: EuroSport.co.uk

Ferrari, Mercedes en Red Bull hebben in 2017 tot nog toe alle podiumplekken opgeëist, met uitzondering van de derde plek tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan, toen Lance Stroll met zijn Williams op het podium kwam.

Sainz liet eerder in het seizoen al weten dat hij niet blij is met het verschil tussen de topteams en het middenveld, en liet weten dit aan te hebben gekaart bij Liberty Media - de eigenaar van de sport.

Sainz: "Ik geloof in gelijkheid, veel meer gelijkheid. Ik geloof dat Mercedes, Ferrari en Red Bull moeten kunnen blijven winnen, maar het moet spannender worden. Minstens de helft van ons zou om het podium moeten kunnen strijden. En dat gebeurt op dit moment niet. We hebben geen kans. Geen enkele coureur in het middenveld kan onder normale omstandigheden op het podium komen."

De Spanjaard is nu met zijn derde jaar bezig voor Toro Rosso en heeft sinds zijn debuut in 2015 99 punten bij elkaar gereden. Zijn beste finish is echter zesde. Toro Rosso is een team dat stabiel functioneert in het middenveld, maar heeft pas één keer een race gewonnen. En dat was in 2008 tijdens de Grote Prijs van Italië, dankzij Sebastian Vettel.

Carlos: "Ik ben van mening dat als je het perfecte weekeinde hebt, zoals ik in Monaco had, ik een kans moet hebben op een podium, en niet op een zesde plek. Ik heb alles goed gedaan. Romain Grosjean deed in Oostenrijk alles goed, maar hij werd zesde. Ik denk dat er meer kansen moeten zijn voor de teams in het middenveld te kunnen schitteren en die kansen hebben we niet."

Toen Sainz werd gevraagd of een budgetplafond zou helpen de teams dichter bij elkaar te brengen, antwoordde hij: "Ik weet het niet. Ik begrijp de politiek niet dus ik ga me niet mengen in die discussie. Maar ik weet zeker dat ze iets kunnen vinden zodat alle tien de teams meer gelijkwaardig kunnen presteren."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Wat een originele mening!! Had nou nog niemand aan gedacht. DUH........
Dat wil iedere fan natuurlijk, en dat proberen ze al een paar decenia voor elkaar te krijgen, zonder al teveel succes. Als deze slimmerd nou nog even een beetje doordenkt, kan hij ons vertellen hoe dat dan gaat gebeuren. MIsschien nog even vertellen dat toverstokjes en alladin lampjes niet echt werken.....

0 18-08-2017 13:39:28

Het is in de lange geschiedenis van de Formule 1 nooit anders geweest. De seizoenen waarbij meer dan twee of drie teams om de titel streden, zijn uiterst zeldzaam. Ik denk dat het bij de opzet van de sport hoort: allemaal zelf de wagen bouwen, verschillende budgetten. Maar dat is wel wat de Formule 1 juist de Formule 1 maakt. Anders wordt het weer een eenheidsklasse en dat is toch ook niet wat we willen?

0 18-08-2017 20:26:46
Sicko
Gold Member

De oplossing is simpel. Geen honderden miljoenen Dollars startgeld meer naar Ferrari, Mercedes en in mindere mate naar RBR.

Ferrari dreigde eerder al bij een dergelijk scenario uit de F1 te stappen en een aparte competitie op te gaan zetten. Pure chantage waar Ecclestone en consorten zich de broek van vol hoestten.

Voer die verandering toch door. Elk team een gelijk bedrag aan startgeld. Dan waren HRT en Caterham er nog geweest. En meerdere teams die al jaren eerder het bijltje er bij neer hadden gegooid omdat het veel te duur werd.

En wil de F1-fan nou specifiek een Ferrari zien racen (die er grotendeels toch ongeveer hetzelfde uit ziet als een HRT) of echte races in gelijkwaardige wagens van diverse teams. (Dan is het ook meteen gebeurd met de wk-rondjes-rijden van de laatste 10 jaar en het einde voor de Vettels en Hamiltons)

Note:
Sainz is weer eens de muts van de F! gebleken, maar gaf me daardoor de kapstok voor deze post. Obrigado Carlos.

0 19-08-2017 17:43:17
;