Menu
© Ferrari
Nieuws

Charles Leclerc zou graag ooit voor Ferrari rijden

1 reactie | 1008x gelezen
17-08-2017 17:56

EvDelft | Volgende week, tijdens de Grote Prijs van België, zal Charles Leclerc in het voorprogramma uitkomen voor de Formule 2 en naar verwachting zijn enorme voorsprong van 50 punten op Oliver Rowland nog verder uitbreiden.

Bron: PitPass.com

Leclerc zit in het opleidingsprogramma van Ferrari en het is niet zozeer de vraag of hij naar de Formule 1 zal gaan, maar wanneer dat gaat gebeuren. De goed verlopen test van de Monegask tijdens de tweedaagse test op de Hungaroring, 3 weken geleden, heeft eerder meer druk op Ferrari gelegd om Leclerc te laten debuteren, dan minder.

Hoewel naar verwachting zowel Sebastian Vettel als Kimi Räikkönen bij Ferrari zullen blijven, is er een goede kans dat Leclerc toch zal debuteren en wel bij Sauber. Charles laat weten dat het zijn droom is ooit voor Ferrari te rijden.

"Natuurlijk zou ik graag voor de Scuderia rijden. Het zou het realiseren van een droom zijn voor mij. Maar nu moet ik me eerst richten op het winnen van de titel in de Formule 2. En als me dat niet lukt, kom ik nergens. De resultaten in de eerste helft van het seizoen zijn beter dan verwacht en daar zijn we zeker tevreden over. Het is leuk dat ik mijn naam steeds vaker in de media zie verschijnen in combinatie met de Formule 1 en met Ferrari, maar het legt geen extra druk op mij. Ik richt me op wat ik moet doen met Prema, en de anderen denken maar aan mijn toekomst", aldus Leclerc.

Die 'anderen' zijn onder andere zijn vriend en manager Nicolas Todt en uiteraard de Ferrari Coureurs Academie (FCA).

"Ik maak deel uit van de FCA en dat is erg belangrijk. De Formule 1 is een besloten wereld en als je kan opgroeien in de best mogelijke omgeving, is het eenvoudiger naar de Formule 1 door te stoten. Verder geeft Ferrari mij geweldige steun wat betreft mijn mentale en fysieke voorbereiding en ik heb regelmatig toegang tot de simulator van Ferrari. Dat is voor een jongeling als ik een ideale manier jezelf te verbeteren op je technieken en het levert een geweldige voorbereiding voor elke race", liet de Monegask weten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Ja nogal logisch, wie wil dat nou niet? Voor iedere jongere coureur (en de meeste oude) is voor ferrari rijden een grote droom. Zelfde vraag of je een wilekeurig A1 voetbalertje in NL vraagt of ie voor barcelona zou willen voetbalen.

Maar in dit geval van Clerc, gaat het waarschijnlijk nog gebeuren ook. Ik ken weinig coureurs die een grotere kans maken om over een jaar of 3 in een ferrari te racen dan hij: Hij is het grootste talent wat er klaar staat, heeft al een goede indruk bij de tests gemaakt, en zit nog in het ferrari opleidings programma ook. Kan bijna net mee rmis zou je zeggen. Ik heb er meer vertrouwen in dan in GIO bijvoorbeeld. Laat hen ajb dat sauber stoeltje krijgenm dan kan hij volgend jaar nog een keer laten zoien wat hij waard is en van daaruit doorgroeien!

0 18-08-2017 07:32:34
;