Menu
© Ferrari
Nieuws

Charles Leclerc zou graag ooit voor Ferrari rijden

10 reacties | 1890x gelezen
17-08-2017 17:56

EvDelft | Volgende week, tijdens de Grote Prijs van België, zal Charles Leclerc in het voorprogramma uitkomen voor de Formule 2 en naar verwachting zijn enorme voorsprong van 50 punten op Oliver Rowland nog verder uitbreiden.

Bron: PitPass.com

Leclerc zit in het opleidingsprogramma van Ferrari en het is niet zozeer de vraag of hij naar de Formule 1 zal gaan, maar wanneer dat gaat gebeuren. De goed verlopen test van de Monegask tijdens de tweedaagse test op de Hungaroring, 3 weken geleden, heeft eerder meer druk op Ferrari gelegd om Leclerc te laten debuteren, dan minder.

Hoewel naar verwachting zowel Sebastian Vettel als Kimi Räikkönen bij Ferrari zullen blijven, is er een goede kans dat Leclerc toch zal debuteren en wel bij Sauber. Charles laat weten dat het zijn droom is ooit voor Ferrari te rijden.

"Natuurlijk zou ik graag voor de Scuderia rijden. Het zou het realiseren van een droom zijn voor mij. Maar nu moet ik me eerst richten op het winnen van de titel in de Formule 2. En als me dat niet lukt, kom ik nergens. De resultaten in de eerste helft van het seizoen zijn beter dan verwacht en daar zijn we zeker tevreden over. Het is leuk dat ik mijn naam steeds vaker in de media zie verschijnen in combinatie met de Formule 1 en met Ferrari, maar het legt geen extra druk op mij. Ik richt me op wat ik moet doen met Prema, en de anderen denken maar aan mijn toekomst", aldus Leclerc.

Die 'anderen' zijn onder andere zijn vriend en manager Nicolas Todt en uiteraard de Ferrari Coureurs Academie (FCA).

"Ik maak deel uit van de FCA en dat is erg belangrijk. De Formule 1 is een besloten wereld en als je kan opgroeien in de best mogelijke omgeving, is het eenvoudiger naar de Formule 1 door te stoten. Verder geeft Ferrari mij geweldige steun wat betreft mijn mentale en fysieke voorbereiding en ik heb regelmatig toegang tot de simulator van Ferrari. Dat is voor een jongeling als ik een ideale manier jezelf te verbeteren op je technieken en het levert een geweldige voorbereiding voor elke race", liet de Monegask weten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;