Menu
© McLaren
Nieuws

Ervaring gaat zich eindelijk uitbetalen bij Stoffel Vandoorne

0 reacties | 1399x gelezen
17-08-2017 15:32

EvDelft | Stoffel Vandoorne, de debutant van McLaren, is van mening dat hij eindelijk de vruchten plukt van de ervaring en kennis die hij dit jaar op heeft gedaan.

Bron: F1i.com

Het is het eerste volledige seizoen van de Belg, nadat hij vorig jaar één race was ingevallen voor Fernando Alonso - en meteen een puntje scoorde. Zijn debuut dit jaar is wat minder soepel verlopen en een aantal zaken die problemen leverden, hebben volgens de Vlaming te maken met hoe hij zich richtte op het rijden.

Daarom heeft hij zijn voorbereiding veranderd en samen met meer ervaring en de verbeteringen die McLaren en Honda hebben doorgevoerd, hebben Vandoorne geholpen eindelijk beter te gaan presteren.

Stoffel: "Met de ervaring die ik nu heb, ben ik veel meer in staat de dingen te sturen in de richting waarin ik gaan wil. Ik denk dat ik de laatste paar races goed heb gepresteerd en dat ik de snelheid van Fernando redelijk goed kan evenaren. Dat is positief."

De 25 jaar oude coureur leert uiteraard nog altijd bij, maar zijn recente progressie heeft wel voor een belangrijke doorbraak gezorgd.

"Elk weekeinde maak ik grote stappen voorwaarts en ik doe mijn uiterste best met het team om de zaken in elkaar te laten passen. We proberen de auto meer op mijn rijstijl af te stemmen. En wat mij betreft lukt dat aardig, gezien hoe de vrije trainingen en de races en alles verlopen, en de kwalificatie. Het is een goed proces geweest in de eerste helft van het seizoen", aldus Vandoorne.

"Ik denk dat er nog veel te leren valt, en dat ik nog veel kan laten zien. Het ziet er dus veelbelovend uit voor de rest van het seizoen", besloot hij.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;