Menu
©
Nieuws

Günther Steiner: "Formule 1 heeft teams als Minardi nodig"

3 reacties | 1104x gelezen
16-08-2017 19:18

EvDelft | Günther Steiner, de teambaas van het Amerikaanse team Haas, zegt dat de Formule 1 behoefte heeft aan achterhoedeteams zoals het voormalige Minardi.

Bron: EuroSport.co.uk

Minardi racete van 1985 in de Formule 1, tot het na 21 jaar bijna failliet ging en werd overgenomen door Red Bull. Het gaat nu als Toro Rosso door het leven. Echter, Minardi zorgde voor veel jong talent in de Formule 1, zoals Fernando Alonso, Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli en Mark Webber. Nu HRT, Caterham en Manor allemaal over de kop zijn gegaan - het laatste team had vorig jaar drie debutanten, te weten Rio Haryanto, Pascal Wehrlein en Esteban Ocon - is er geen enkel team dat de functie van de achterhoedeteams kan innemen.

Dat heeft tot gevolg dat Ferrari haar toevlucht moet zoeken tot Sauber en daar haar juniorteam van moet maken, zodat Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi hun ervaring kunnen opdoen buiten de schijnwerpers.

Steiner: "Het probleem voor jonge coureurs is dat ze op het juiste moment op de juiste plek moeten zijn. Er is niets dat je voor ze kan doen. Je kunt op het moment niet eens een stoeltje voor ze kopen, als je dat zou willen. Toen Minardi nog bestond, het maakte hen niet uit dat ze laatste werden. Het was hun taak jong talent in de Formule 1 te brengen."

"Misschien waren ze niet zo blij laatste te worden, maar ze konden ermee leven omdat ze een succesvol zakenmodel hadden: het leveren van toekomstige topcoureurs. Dat is een goede handel. Net als toen Daniel Ricciardo in 2011 voor HRT reed. Je wist dat hij geen goede resultaten zou behalen, maar het gaf hem ervaring en dat kan nu gewoon niet meer. Het is juist goed als we dit soort teams hebben, die achteraan rondrijden. Het heeft natuurlijk ook zijn nadelen", aldus de Amerikaan.

Omdat het verschil tussen de Formule 2 en de huidige Formule 1 zo groot is, zijn er maar weinig topteams die hun onervaren jonge coureurs willen laten debuteren: "Ik denk dat Leclerc en Giovinazzi allebei erg veel potentieel hebben. De volgende generatie topcoureurs komt bij Mercedes en Ferrari vandaan. Maar hoe krijgen we hen in de Formule 1? Dat is heel erg moeilijk op dit moment. De stap vanaf de Formule 2 is gewoon te groot, je moet ervaring op kunnen doen."

"Het is een te groot risico om Charles of Antonio meteen in een Ferrari te zetten. Het kan goed uitpakken, maar de kans dat het fout gaat is veel groter. De verwachtingen zijn te hoog. De sport is tegenwoordig zó complex dat je als nieuwkomer makkelijk een foutje maakt. Ervaring kan je niet kopen, dat moet je opdoen", besloot de teambaas.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Petertje
Junior Member

Nieuwe Netflix serie: Sauber is de nieuwe Minardi.
Ik heb er liever 5 nieuwe startende teams bij, gewoon de grid opvullen tot 30 auto's. Ik heb zoveel teams verloren zien gaan sinds 1990. Meer teams, meer variatie, minder monopolies. Gewoon weer Pirelli, Goodyear, Bridgestone etc, meer motorleveranciers, meer talenten, etc.

0 16-08-2017 22:39:40
Misjab
Gold Member

Sauber IS al een paar jaar dat team, waar je stoeltjes kan kopen.. Sterker nog; ze verkopen zelfs meer stoeltjes dan ze hebben, vraag maar aan GvdG hahhahahah.
Jammer dat HRT er mee gestopt is, dat was ook al een 'minardi team' en er zijn al geruchten dat we er een nieuw team bijkrijgen. daarnaast begint zelfs Williams en deels renault (niet voor lang meer) zo'n rol te spelen om de budgetten sluitend te krijgen.

0 17-08-2017 09:49:10
Sicko
Gold Member

Team Haas zelf zou zichzelf ook met Minardi kunnen vergelijken. Minardi was echter een sympathiek klein team met een klein budget. Haas is een relatief rijk team die alles bij Ferrari heeft gekocht. De coureurs van Haas zijn zeker geen ontwikkelaars. Haas heeft ook geen kennis van de F1 anders zou hij kunnen weten de al oudere Jos Verstappen bij Minardi reed.

0 17-08-2017 20:23:16
;