Menu
© McLaren
Nieuws

Honda wil in 2017 nog drie verbeteringen doorvoeren

10 reacties | 2837x gelezen
16-08-2017 12:16

EvDelft | De klok tikt voor McLaren én voor Honda. Hun stercoureur, Fernando Alonso, heeft het gehad met het gebrek aan competitiviteit en zoekt een manier om het zoveelste team dat hem niet heeft gebracht wat werd beloofd, te verlaten.

Bron: TheDrive.com

Alonso liet weten wat hij voor verbeteringen verwacht voor hem om te blijven. Dat was in de maand mei. Hij liet weten dat als deze eisen niet zijn ingewilligd, hij het schip verlaat. Later werd die uiterste datum verschoven naar september, naar de Grote Prijs van België, welke binnen twee weken verreden wordt. Verwacht wordt dat Honda dan nog een nieuwe en verbeterde motor gaat invoeren, die Alonso moet overtuigen te blijven.

Yusuke Hasegawa liet echter eerder weten dat de geplande vierde motor nog opgevolgd zal worden door een vijfde, een zesde, en misschien zelfs een zevende. "We bereiden nog twee stappen voor, misschien zelfs drie. Hoe dan ook, we blijven werken aan verbeteringen. Er zijn genoeg zaken waar we aan moeten denken, zoals tactieken hoe we verschillende zaken kunnen introduceren, en of dat nieuwe specificaties moeten worden. Natuurlijk moeten we straffen zoveel mogelijk zien te vermijden, vooral op circuits als Singapore."

Ook heeft Hasegawa er alle vertrouwen in dat Honda dit jaar sneller zichzelf heeft weten te verbeteren, maar hij weet nog niet zeker of hun motor aan het einde van het seizoen goed genoeg zal zijn om Mercedes, Ferrari of zelfs Renault te kunnen verslaan: "We komen dichterbij, maar dat moet ook, omdat we achter liggen."

Één van de nieuwe motoren zal volgen in België of Italië. Honda weet op dit moment echter nog niet wat die nieuwe motor precies allemaal voor verbeteringen zal krijgen. Hasegawa vroeg zich af of er gekozen moet worden voor nieuwe onderdelen of voor verbeterde onderdelen, en in welke volgorde. "We weten wat we willen en we weten welke onderdelen kunnen zorgen te bereiken wat we iwllen, maar we weten nog niet welke onderdelen we moeten introduceren. We proberen op dit moment extra vermogen te vinden."

Honda moet echter snel beslissen want als de 'spec 4' niet de zilveren kogel is - en dat is zeer waarschijnlijk - dan is de kans groot dat Alonso in 2018 op ovals zal gaan rijden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;