Menu
© McLaren
Achtergrond

McLaren droomt van de Grote Prijs van Woking

18 reacties | 7090x gelezen
15-08-2017 19:11

EvDelft | Elk team heeft haar eigen thuisrace. Maar McLaren droomt van een race in haar eigen achtertuin.

Bron: F1i.com

Even terug met de voeten op aarde. Het Woking Internationaal Circuit van McLaren is net zo ambitieus als het absurd is. Maar wel leuk!

Komt het idee voort uit een meesterbrein, dat zich in het McLaren Technologisch Centrum op een regenachtige middag zat te vervelen? Was het gek, stoer, of een weddenschap tussen twee medewerkers, afgesloten in de kantine?

Dat maakt allemaal niet uit. Het plan is voorzien van een circuit met 18 bochten rond het commerciële en industriële gebied in Woking. Een beetje als Monaco, bedoel je? Mm... Bijna, maar niet helemaal...

Jonathan Neale, COO van McLaren, is echter zeer enthousiast over het idee: "Waarom niet? Waarom zouden we de Formule 1 niet in de straten van Woking kunnen brengen? Even afgezien van de grote sociale en financiële toewijding die daarvoor nodig is, om de infrastructuur op te zetten, de straten te her-asfalteren, kilometers vangrails neer te zetten, tribunes bouwen, de bedragen te betalen aan de FOM om de race te mogen organiseren, en de goedkeur te krijgen van de FIA, zien we geen enkel probleem."

Het project is al langere tijd een droom van McLaren en het idee gaat terug naar 1998, toen Mika Häkkinen zijn MP4/13 door de straten van Woking reed.

Zak Brown: "Het was Mika die de eerste was die met een Formule 1-auto door de straten reed. Langzaam, en dat was waarschijnlijk het moeilijkste voor hem, want Mika reed nooit langzaam in iets. Maar die gebeurtenis heeft een vuurtje aangewakkerd die in een droom is veranderd. We willen graag een Formule 1-race organiseren op onze drempel."

Zou het idee een nieuw concept kunnen worden in de Formule 1? Wat dacht je van een race in de straten van Maranello, Stuttgart, Milton Keynes?

❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;