Menu
©
Nieuws

Christian Horner sneert: "Veiligheid? Haal de coureur uit de auto!"

6 reacties | 2589x gelezen
14-08-2017 01:47

EvDelft | Nu de halo de Formule 1 wordt opgedrongen, suggereert Christian Horner dat de queeste van de FIA voor absolute veiligheid wel eens kan leiden tot autonome racewagens in de Formule 1.

Bron: F1i.com

De FIA heeft de halo per 2018 verplicht gesteld als extra veiligheid. Het is een controversiële beslissing waar veel teams, coureurs en fans het absoluut niet mee eens zijn.

Christian Horner, de teambaas van Red Bull, is fervent tegenstander van de halo, maar liet weten dat nadat het ding eenmaal was geprobeerd op de baan, er geen weg meer terug was voor de FIA. Juridisch gezien. En nadat de halo in alle open auto's is ingevoerd, vraagt Horner zich af wat de volgende stap zal zijn om de autosport in de ogen van de FIA veiliger te maken. Hij vraagt zich af waar het zal ophouden.

Horner: "Kijk naar de MotoGP. Ze hebben geen rollbars, geen stabilisatoren. Maar er komt een moment… het meest zorgelijke is dat als de FIA op deze weg door blijft gaan, het veiliger is om de coureur maar helemaal uit de auto te halen. Waarom hebben we die nodig? De auto kan zelf racen."

"Maar dat is niet waar het in de sport om draait. Er moeten een coureur in de auto zitten, en die coureur is nou eenmaal bloot gesteld aan een zeker element van gevaar. Dat is niet uit de sport te halen. Het is de taak van de FIA een balans te vinden tussen wat acceptabel is en wat niet", aldus de Brit.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;