Menu
© Pirelli
Nieuws

Vettel: "Ferrari weet nu haar zwakke plekken"

2 reacties | 1662x gelezen
13-08-2017 09:09

EvDelft | Ferrari heeft de zwakke plekken van de SF70H geïdentificeerd en heeft ook een goed idee hoe deze moeten worden verbeterd om de kans op de titel in leven te houden, zegt Sebastian Vettel.

Bron: EuroSport.co.uk

De Scuderia hebben de meest competitieve auto uit de tweede turboperiode weten te bouwen en kunnen met die auto Mercedes uitdagen in het kampioenschap voor coureurs. Sebastian Vettel ligt 14 punten voor op Lewis Hamilton. De twee teams hebben allebei hun betere en mindere races gehad dit seizoen, waarbij Ferrari domineerde op de krappe, bochtige Hungaroring. Die overwinning maakte een einde aan een aantal races waarbij het erop leek dat Mercedes de overhand had gekregen. Vettel laat nu weten dat Ferrari weet wat er verbeterd kan worden aan haar auto om de titelstrijd te kunnen blijven aangaan.

Vettel: "Het is waar dat Mercedes op sommige circuits meer competitief was dan wij, maar we zijn op elk circuit snel geweest, tot nu toe. Het is normaal dat er van circuit tot circuit soms wat verschillen zijn. Coureurs hebben zo hun voorkeur en dat geldt ook voor de auto's. Dat is niets ongewoons maar het is niet ons doel. We willen op ons best zijn op elk circuit."

"Dat is helaas nog niet helemaal het geval, maar we werken er hard aan. We weten nu wat de auto nodig heeft. Bovendien hebben we nu de tijd aan wat zaken te werken en de auto te verbeteren", aldus de viervoudig wereldkampioen.

"Het is een feit dat we de afgelopen drie jaar niet de beste auto hadden en het is ook een feit dat we niet het beste team waren als het ging om het ontwikkelen van de auto. Als je naar de afgelopen drie jaar kijkt, is het dit jaar een totaal ander verhaal. We blijven ons verbeteren. We hebben veel nieuwe onderdelen en veel teams kopiëren wat wij doen. Dat is een goed teken. Het is een eerbetoon aan het werk van iedereen in het team", ging de Duitser verder.

"Ferrari bevindt zich in topvorm en als je de juiste resultaten behaalt, bouw je momentum op. En dat zorgt ervoor dat we blijven gaan. Ik heb er vertrouwen in dat we de juiste mensen hebben. We bouwen een sterke wagen en we hebben de motor verbeterd dus alles valt op zijn plek. Ik heb er vertrouwen in dat we nog veel punten gaan schoren", besloot Vettel.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

INKOPPERTJE! De zwakste plek is hijzelf. Dadadadadaaaaaa!

Vettel heeft te veel tekortkomingen als racer. De veel langzamere wagens inhalen in de DRS-zone. De echte racers alleen inhalen via een pitstop. Conclusie: Ik vind Vettel nog steeds helemaal niets. Helemaal niet als racer en vooral niet als leasebak-chimp in Azerbeidzjan.

1 13-08-2017 20:49:54
madmax
Senior Member

Ah, weer een genuanceerde mening van Sicko. Altijd fijn.
Toch knap om 4 maal WK te worden en nu met een ander team bovenaan te staan in de lijst terwijl je de zwakste schakel bent.
Nee, dan kun je niks

14-08-2017 07:56:29
;