Menu
© Haas F1
Nieuws

Romain Grosjean wil gesprek met de FIA over 'willekeurig straffen uitdelen'

0 reacties | 1207x gelezen
12-08-2017 15:23

EvDelft | Romain Grosjean was verbaasd dat Nico Hülkenberg geen straf kreeg voor het ongeluk tussen hem en de Duitser tijdens de eerste bocht van de eerste ronde van de Grote Prijs van Hongarije. Vooral, omdat een bocht later hetzelfde gebeurde tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo, en Max wel een straf kreeg.

Bron: TheCheckeredFlag.co.uk

De Fransman heeft de FIA gevaagd duidelijk te maken wat gezien wordt als 'eerlijk' racen. Hij werd zelf van de baan geduwd nadat hij was aangereden door de Renault van Hülkenberg. De Haas viel terug naar de achterkant van het veld daardoor.

Grosjean is er geen voorstander van dat er milder opgetreden wordt tijdens de eerste bocht van de race dan in de rest ervan. Vooral niet nadat hij voor het startongeluk in 2012, tijdens de Grote Prijs van België, een schorsing aan zijn broek kreeg van één race.

Over het ongeluk met Hülkenberg, zei Grosjean: "Het was een flinke aanrijding en mijn auto kwam los van de grond. Hij had genoeg ruimte aan de binnenkant, maar blokkeerde zijn wielen. Ik zie geen verschil tussen wat Nico deed en wat er met Max gebeurde, om eerlijk te zijn. Wederom deelt de FIA lukraak straffen uit. Ik vind het maar raar."

"Het was bocht 1 van de openingsronde van de race. Maar dat was Spa 2012 ook. We kunnen niet zomaar doen wat we willen omdat het de eerste bocht is. Of het nou bocht 1 is of bocht 10, wat dan ook, het is hetzelfde. Je kunt niet over een andere auto heen rijden", aldus de Fransman.

Grosjean zegt dat hij tijdens de eerstvolgende race, de Grote Prijs van België, met Charlie Whiting zal gaan praten: "Ik heb het er eerder met hem over gehad. Ik ben naar Charlie gegaan na de instructies omdat er een mooie strijd was op de baan tussen Verstappen en Sebastian Vettel. Soms een beetje naast de baan, maar wat kunnen we doen? We willen racen, maar we zitten niet in de NASCAR. We kunnen niet elkaar van de baan rammen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;