Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Carlos Sainz: "Topteams opereren op een ander niveau"

0 reacties | 1513x gelezen
11-08-2017 21:26

EvDelft | Volgens Carlos Sainz zijn er twee groepen in de Formule 1. De grote groep in het middenveld, en die aan de kop. En de topteams opereren volgens de Spanjaard op een compleet ander niveau, buiten het bereik van het middelveld.

Bron: F1i.com

"Het verschil met Mercedes, Ferrari en Red Bull is gewoon te groot. Ik zou graag zien dat dat kleiner is. En ik denk dat het verschil alleen maar groter is geworden. Ten slotte hebben Mercedes en Ferrari meer geld voor ontwikkeling", aldus Sainz.

De introductie van de hybride turbomotoren in 2014 was in het voordeel van de rijkere fabrieksteams zoals Ferrari en Mercedes. Volgens Sainz is dat er dan ook de oorzaak van dat er twee verschillende klassen bestaan in de Formule 1.

"Het is mijn mening dat we twee verschillende klassen hebben in de Formule 1 en zo zou het niet moeten zijn. Hopelijk is het iets dat volgend jaar verdwijnt. Wij, als team in het middenveld, kijken totaal niet naar wat Mercedes doet. Ze bevinden zich op een heel ander niveau dan wij", besloot de Spanjaard.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;