Menu
© LeafArchitecture.com
Nieuws

Honda zegt nu niveau te hebben welke doel was voor GP Australië

0 reacties | 1425x gelezen
11-08-2017 13:30

EvDelft | Honda heeft nu pas het niveau van prestaties gehaald welke het hoopte te hebben tijdens de eerste wintertests in Barcelona voorafgaand dit seizoen. dat zegt Yusuka Hasegawa.

Bron: ESPN.co.uk

De relatie tussen Honda en McLaren is behoorlijk onder druk komen te staan toen de Japanse motorfabrikant voor het derde jaar op rij een niet-competitieve motor leverde die ook nog eens flink onbetrouwbaar was. Het team staat momenteel negende in het kampioenschap voor constructeurs, met slechts een paar punten meer dan Sauber, dat met een motor van vorig jaar rijdt.

Het lijkt erop dat de nieuwste verbeteringen aan de motor inderdaad een stap voorwaarts betekenen en tijdens de Grote Prijs van Hongarije wist Fernando Alonso niet alleen als zesde te finishen, maar ook de snelste ronde in de race neer te zetten. Ook tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië, waar motorvermogen een grote factor speelt, deed Alonso het helemaal niet slecht. Hasegawa is echter wel teleurgesteld dat Honda pas na een half seizoen het niveau heeft behaald welke het in januari al had willen hebben.

Hasegawa: "Het is niet echt bevredigend. We hadden dit niveau van prestaties moeten hebben aan het begin van het seizoen. Het duurde vijf maanden om zover te komen. Vanuit technisch oogpunt is dat een zinnige visie, om zoveel vooruitgang te boeken in vijf maanden. Daar mogen we trots op zijn. Echter, voor de Formule 1 is het een eeuwigheid. Ik ben dus aan de ene kant opgelucht en aan de andere kant teleurgesteld omdat we dit niveau niet eerder hadden."

Het is nog steeds niet duidelijk of McLaren en Honda volgend jaar met elkaar doorgaan, of er eventueel een tweede of ander team is waar Honda aan gaat leveren, en wat Fernando Alonso gaat doen in 2018.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;