Menu
© Sauber
Nieuws

Sauber ziet geen probleem in debuteren jonge coureurs

1 reactie | 845x gelezen
11-08-2017 09:42

EvDelft | Frédéric Vasseur, de teambaas van Sauber, laat weten dat het geen probleem is voor hem om jonge coureurs als Charles Leclerc in zijn auto's te laten debuteren. Echter, hij liet ook weten dat het nog wat vroeg is om over de coureurs voor volgend jaar te praten.

Bron: FoxSportsAsia.com

Vrijwel direct na de benoeming van Vasseur als opvolger van Monisha Kaltenborn, werd de overeenkomst voor levering van motoren met Honda opgezegd en werd bekend gemaakt dat Ferrari volgend jaar nieuwe motoren levert. Niet lang daarna liet Sergio Marchionne, de president van Ferrari, weten dat hij in Sauber een soort van juniorteam ziet, waar Ferrari de coureurs uit haar opleidingsprogramma kan laten debuteren.

Zoals gezegd is Vasseur daar niet tegen, maar vindt hij het nog te vroeg om daarover te praten.

"Ik heb er geen problemen mee coureurs als Charles Leclerc voor ons te laten debuteren. Het is alleen nog een beetje vroeg om over coureurs te praten, om eerlijk te zijn. We hebben nu een overeenkomst voor de motoren en ik zou niet de fout willen maken de overeenkomst daarvan te koppelen aan een coureur. We zullen binnenkort wel over de coureurs gaan spreken", aldus de Fransman.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Ik zie liever lecrerc dan gio. Denk dat clerc een goter talent is. Gio heeft al wat kansen gehad, maar daarbij weinig laten zien.
Zou me trouwen sook niet verbazen als ze allebei de kans krigen bij sauber volgend jaar, als een soort shoot out voor dat 2019 ferrari stoeltje

0 11-08-2017 14:58:52
;