Menu
© Renault
Nieuws

Robert Kubica had geen problemen met de auto op de Hungaroring

2 reacties | 1551x gelezen
11-08-2017 07:42

EvDelft | Een ingenieur van Renault heeft de verwachtingen dat Robert Kubica een terugkeer naar de Formule 1 maakt, aangewakkerd.

Bron: GrandPrix.com

Er was tijdens de test op de Hungaroring genoeg animo uit Polen aanwezig. Duizenden fans en tientallen journalisten juichten de 32 jaar oude Pool toe toen hij in zijn Renault RS17 het circuit op ging. Ricardo Penteado, een vooraanstaand ingenieur bij Renault, liet weten dat Robert Kubica geen problemen had in de auto.

Penteado: "Je kunt die vraag wegstrepen. Hij had geen enkel probleem met het rijden in een hybride auto."

De rondetijden van Kubica op de Hungaroring waren competitief, maar volgens Penteado had Kubica nog sneller gekund.

"Het belangrijkste is dat Kubica meer brandstof in zijn tank had dan voor slechts één snelle ronde. Het andere is het aantal ronden dat hij reed. Hij deed in één dag het equivalent van twee races. Het was 40 graden buiten en Robert heeft geen tekenen van uitputting laten zien", aldus de ingenieur.

Ten slotte liet Penteado weten dat Kubica de auto kon rijden met slechts minimale aanpassingen aan het stuur: "Hij had totaal geen problemen. We vroegen een flink aantal veranderingen aan het aan het stuurwiel, en hij deed ze allemaal binnen de gestelde tijd."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

met alle respect voor de Pool.... maar ik vind het toch een groot risico om een rijder van 32 opnieuw te laten debuteren er is jong en wild geweld genoeg om voor iemand anders te kiezen... maar als Renault denkt met Kubica te kunnen scoren is dat een mooi gebaar van Renault, hoelang kan hij eigenlijk nog meedraaien hij is 32 jaar en eigenlijk mag je dan beginnen denken om op pensioen te gaan in de F1 ...ik twijfel of dit een slimme beslissing is... maar laat me graag verrassen !

1 11-08-2017 09:18:08
Misjab
Gold Member

o heel grote gok is het toch niet? Hij heeft hier latenziendT hij nog steeds goed meekan. Het ergste wat kan gebeuren is dat hij nog maar 90% van zijnsnelheid heeft, maar dat is nog stukken sneller dan palmer. Kan me ook voorstellen dat hij niet echt hele hoge salris eisen zou hebben, als ze hem de kans geven. Dus lijkt me een mooie deal. Ik zeg doen! 1 jaar contract. Mocht hulk hem niet kunnen verslaan, dan nog een jaar erbij

11-08-2017 15:04:46
;