Menu
© PaulRicard.com
Nieuws

Organisatie GP Frankrijk legt uit waarom er een chicane moest komen

2 reacties | 1490x gelezen
10-08-2017 13:52

EvDelft | De organisatie van de Grote Prijs van Frankrijk koos ervoor een chicane in te bouwen op het rechte stuk genaamd Mistral. Het rechte stuk is officieel 1,8 kilometer lang en de chicane moet inhalen bevorderen.

Bron: EuroSport.co.uk

Na tien jaar geen Grote Prijs van Frankrijk, zal in 2018 deze race terugkeren op de kalender, en wel op 24 juni. Dat wordt een drukke maand, om dat de Grote Prijs van Groot-Brittannië en die van Oostenrijk en Frankrijk in 3 weken tijd verreden zullen worden.

De organisatie heeft ervoor gekozen het volle 5,8 kilometer lange circuit te gebruiken voor de Formule 1, maar dus met een chicane op het rechte stuk Mistral.

Gilles Dufeigneux, de uitvoerend directeur van het circuit, liet weten: "De FIA heeft onderzoek gedaan, en de snelheid vlak voor de chicane zal ongeveer 343 km/u bedragen. De chicane is dus zinvol. De chicae is ontworpen om te voorkomen dat de motoren heuvelopwaarts volgas moeten werken over een afstand van 1,8 kilometer. We wilden ook een extra mogelijkheid creëren om in te halen. We hebben nu drie delen waar de auto's volgas kunnen rijden voordat er hard geremd moet worden: bocht 1, bocht 8, en we hebben een bocht die volgas genomen kan worden. Dat is de bocht Signes."

"Volgens de FIA zullen de auto's een snelheid bereiken van 344 km/u voorafgaand aan de chicane en nog eens 343 km/u in het aansnijpunt van de bocht Signes. We lieten tijdens het weekeinde van de Grote Prijs van Australië zien wat het nieuwe ontwerp is van het circuit. We hebben de mening gevraagd van Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Fernando Alonso. Ze vonden het 5,8 kilometer lange circuit een mooie optie", aldus Dufeigneux.

Het circuit Paul Ricard heeft een overeenkomst voor vijf jaar met de FOM. De laatste Formule 1-race die er is gereden was in 1990, voordat Magny-Cours het stokje overnam. De laatste race op Magny-Cours is verreden in 2008. Tot ongeveer 10 jaar geleden is er helemaal niet geracet op Paul Ricard.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Gold Member

ik vind dat ze het circuit van spa ook terug in originele toestand moeten nemen

1 10-08-2017 14:59:15
Petertje
Junior Member

Waarom niet de hele Nürburgring - Nordschleife terug? Als we dan toch bezig zijn :P Nee maar we zullen zien! Ben blij dat Frankrijk weer terug op de kalender staat, nou Nederland nog!

11-08-2017 19:20:59
;