Menu
© Pirelli
Achtergrond

Verandering van momentum, of afhankelijk van het circuit?

0 reacties | 5787x gelezen
13-08-2017 00:17

EvDelft | Sebastian Vettel zag na de Grote Prijs van Groot-Brittannië zijn voorsprong in het kampioenschap op Lewis Hamilton slinken tot slechts 1 puntje. Na de Grote Prijs van Hongarije staat hij nu 14 punten voor op zijn titelrivaal.

Bron: PlanetF1.com

Maar, was het een verandering van momentum waardoor Ferrari nu weer goed presteert, of is het afhankelijk van het circuit wie van de twee teams met de overwinning gaat strijken?

Toto Wolff, nog altijd niet blij met de drie punten die Lewis Hamilton zichzelf heeft afgenomen door de derde plek aan zijn teamgenoot Valtteri Bottas terug te geven, gaat uit van het laatste.

Wolff: "Ik denk dat het afhankelijk is van het circuit. Er zijn drie circuits die vergelijkbaar zijn, en dat zijn die van Monaco, de Hungaroring en het stratencircuit van Singapore. We beginnen een patroon te zien. De auto die wij hebben past meer bij de snellere circuits, terwijl die van Ferrari beter functioneert op de langzamere circuits met veel bochten."

De feiten spreken inderdaad in het voordeel van deze redenering. Voor de Grote Prijs van Monaco behaalde Ferrari de eerste startrij en wist een dubbelzege te behalen. Voor de Grote Prijs van Hongarije was het niet veel anders. Bovendien wist Ferrari tussen Monaco en Boedapest geen race te winnen.

Hoewel de motor van Ferrari niet veel meer onderdoet van die van het team uit Brackley, is het Mercedes die nog altijd het voordeel heeft. Gezien de twee komende races, de Grote Prijs van België en die van Italië, zullen de mannen uit Maranello wellicht zich achter de oren krabben. Beide circuits zijn vloeiend en snel, en Ferrari wist op Spa-Francorchamps niet meer te winnen sinds 2009. Het laatste podium in België voor Ferrari stamt uit 2013. De laatste overwinning van Ferrari op Monza was 2010, hoewel Vettel vorig jaar nog op het podium kwam.

Ondertussen is het Mercedes die beide races in de afgelopen jaren heeft weten te domineren. De Zilverpijlen zijn op zoek naar een derde opvolgende overwinning in België en zelfs een vierde op Monza. Hoewel het Vettel is die in punten leidt, is het Mercedes die de snelheid heeft.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;