Menu
© McLaren
Nieuws

Honda streeft ernaar Renault voorbij te komen in 2017

5 reacties | 2253x gelezen
08-08-2017 18:18

EvDelft | Honda is van mening dat het met de nieuwe 'spec 4' motor qua motorische prestaties beter kan zijn dan de krachtbron van Ferrari. De 'spec 4' wordt later dit jaar geïntroduceerd.

Bron: MotorSportWeek.com

De Japanse motorleverancier heeft een moeizame relatie met McLaren, dit jaar, nadat het een compleet nieuwe motor heeft gebouwd voor het seizoen 2017. Daarmee hoopte het Ferrari, Mercedes en Renault bij te halen. Dat mislukte jammerlijk en met een motor die te weinig vermogen had en onbetrouwbaar was, vielen Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso dan ook regelmatig uit.

Echter, tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan werd de 'spec 3' geïntroduceerd. Gedeeltelijk vanwege de betrouwbaarheid maar ook vanwege de prestaties, lijkt deze motor een verbetering te zijn op de vorige drie varianten. Alonso en Vandoorne wisten in Hongarije niet alleen allebei de race te finishen, maar behaalden allebei punten.

Gehoopt wordt, dat de 'spec 4' tijdens de Grote Prijs van Japan zijn debuut maakt. Deze motor moet wederom meer vermogen leveren en Honda vóór Renault plaatsen. Dat zijn de woorden van Yusuke Hasegawa, hoofd van de Formule 1-afdeling van Honda.

"Ik denk dat we dezelfde stap kunnen maken wat betreft vermogen, maar het is moeilijk Ferrari en Mercedes in te halen. Ik wil echter heel graag voorbij Renault komen voor het einde van het seizoen", aldus de Japanner.

Volgens Hasegawa heeft de 'spec 4' op de testbank an positieve resultaten laten zien, dus hij gaat er vanuit dat Renault haalbaar moet zijn.

McLaren zal ondertussen in september kenbaar maken met welke motoren het in 2018 gaat rijden. Er wordt in het algemeen vanuit gegaan dat McLaren en Honda blijven samenwerken voor minstens 2018, gezien de verbeteringen die Honda momenteel doorvoert.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;