Menu
© Force India
Achtergrond

Force India heeft meeste raceronden in 2017 tot nu toe

5 reacties | 5970x gelezen
08-08-2017 10:46

EvDelft | Force India heeft haar indrukwekkende prestaties dit seizoen te danken aan een uitmuntende consistentie, voor een groot deel ook dankzij haar twee getalenteerde coureurs.

Bron: F1i.com

Een statistisch bijproduct van het degelijke seizoen van dit jaar is dat het team uit Silverstone meer ronden heeft gereden in de eerste 11 races van het jaar dan welk ander team ook. Sergio Pérez en Esteban Ocon hebben samen 1334 ronden gereden sinds het seizoen in Australië van start ging. Dat is vier ronden meer dan Mercedes, terwijl Ferrari op de derde plek komt met 1287 raceronden.

Aan de start van het lijstje vinden we echter niet McLaren, met haar magere betrouwbaarheid dit jaar. Het is Red Bull die met slechts 928 ronden hekkensluiter is in deze statistieken. Dat is 80 ronden minder dan het team uit Woking. Maar ondanks deze slechte prestatie, staat Red Bull wel derde in het kampioenschap voor constructeurs.

Wat betreft de coureurs, zijn het Lewis Hamilton en Sebastian Vettel die aan kop gaan met 679 ronden elk. Zij hebben elke race dit seizoen uitgereden. Zonder verrassing is het Max Verstappen die met slechts 398 ronden achteraan bungelt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;