Menu
© Renault
Nieuws

Alain Prost is tegen de halo

0 reacties | 1247x gelezen
07-08-2017 20:54

EvDelft | Viervoudig wereldkampioen Alain Prost (op de foto links) is geen fan van de halo. Ondanks dat hij altijd een grote voorstander is geweest van veiligheid in de Formule 1 toen hij zelf racete, zegt hij dat de halo ingaat tegen de ethiek van de sport.

Bron: TheCheckeredFlag.com

Het is vooral de esthetische kwaliteit van de halo, of meer het gebrek eraan, waar Prost tegen is. Hij liet weten dat de hij hoopt dat de FIA dit lelijke ding niet in alle series waar met open cockpits gereden gaat worden, laat invoeren. Wel is hij van mening dat de veiligheid in de motorsport in zijn geheel belangrijk is en verbeterd moet worden.

Prost: "Ik heb altijd gestreden voor meer veiligheid, maar ik kan niet zeggen dat ik blij met de halo ben. Het gaat tegen de geest van ontwerp en schoonheid in en de DNA van de Formule 1 in het bijzonder en alle éénzitters in het algemeen. Het is moeilijk voor mij dit te zeggen, want je kunt niet zeggen dat je de veiligheid niet belangrijk vindt, maar ik vind het niet mooi."

Prost is niet alleen speciaal adviseur van het Formule 1-team Renault, maar is ook teambaas van het Formule E-team Renault. Hij zou de halo niet graag zien verschijnen op de elektrische wagens.

Helaas voor Prost heeft de FIA eerder al laten weten dat indien de halo in de Formule 1 succesvol is, ze andere klassen ook gaan voorzien ervan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;