Menu
© Pirelli
Nieuws

Na 2018 wordt de Hungaroring verbouwd

5 reacties | 1962x gelezen
07-08-2017 10:51

EvDelft | De Hungaroring is niet meer één van de jongste circuits en begint op leeftijd te raken. Over 12 maanden zal het werk beginnen om het circuit te verbeteren.

Bron: F1i.com

De Hongaarse overheid heeft een bedrag van € 110.000.000 vrijgemaakt om het circuit meer eigentijds te maken. Volgens het blad Autosport zal de betaling in 3 fasen geschieden. Het werk zal beginnen zodra de Grote Prijs van Hongarije, 2018, is verreden.

Zsolt Gyulay, de president van het circuit, liet weten: "We hebben een plan, nu en de minister heeft het goedgekeurd. Het is 100% zeker dat het doorgaat. We wilden eigenlijk al in januari beginnen, maar ja, overheid..."

Er zal aan het eind van deze maand al begonnen worden met het herzien van de architectuur. Gyulay legde uit: "De eerste stap is de buitenkant, de tribunes. De tweede stap is de binnenkant van het circuit en de pitstraat. Dat gebeurt in 2020." Met dat laatste wordt ook een nieuw gebouw neergezet voor de raceleiding.

Sommige faciliteiten hebben sinds de Hungaroring in 1986 opende geen verbeteringen ondergaan - slechts onderhoud.

Behalve dat de publieke gebieden van het circuit onder handen worden genomen, zijn er ook plannen een modern stadion te bouwen door de laatste bocht en het rechte stuk te herzien. Gyulay: "Alles wordt nieuw. We zullen meer plaatsen hebben en het wordt een modern stadion."

Vorig jaar tekende Hongarije met Bernie Ecclestone een overeenkomst om de race tot en met minstens 2026 te laten rijden op de Hungaroring. Dat was voordat Liberty Media de sport overnam. Gyulay: "Ik denk dat meneer Carey een echte heer is. We hebben een langlopend contract en ik heb het gevoel dat er met hen veel makkelijker samen is te werken."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;