Menu
© McLaren
Nieuws

Stoffel Vandoorne hoopt dat opleving McLaren permanent is

9 reacties | 1899x gelezen
07-08-2017 09:06

EvDelft | Nu McLaren de weg omhoog ingeslagen lijkt te zijn, zegt Stoffel Vandoorne dat het team moet proberen regelmatig de top vier teams uit te dagen.

Bron: F1i.com

In de eerste zeven races wist McLaren geen punt te scoren. In tijdens de Grote Prijs van Hongarije kwamen beide coureurs in de top tien terecht en haalden samen 9 punten binnen. Fernando Alonso werd zesde en Vandoorne tiende. Het is de eerste keer dat beide auto's in de punten finishen, dit jaar.

McLaren staat nu op 11 punten in het kampioenschap voor constructeurs en is daarmee Sauber voorbij, dat op 5 punten staat. Derhalve is het team niet meer laatste in het kampioenschap. Maar al met al is Williams, dat vijfde staat in het kampioenschap, nog 30 punten verwijderd. En Force India, vierde, heeft zelfs 90 punten meer dan McLaren. Maar Vandoorne zegt dat McLaren moet proberen in de resterende races in de top vier van de teams te finishen.

"Ik denk dat ons doel nu moet zijn om elke race het vierde team te zijn. Maar het middenveld is erg competitief. We moeten elke race ons verbeteren en nieuwe dingen vinden en ons meer comfortabel en competitief maken", aldus de Belgische coureur.

Ook heeft McLaren in de kwalificatie vooruitgang geboekt. Tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië startte Vandoorne als achtste, en op de Hungaroring startten beide coureurs vanuit de top acht.

Vandoorne: "Silverstone was wel een verrassing, om zo ver naar voren te starten. Maar we zien het elke race. Kleine details maken een verschil in hoe je het tijdens de kwalificatie en de race doet. Het laat zien dat het team hard werkt en dat we duidelijk de juiste weg zijn ingeslagen. We zijn nog niet waar we willen, absoluut niet, maar als we - zoals in Hongarije - de kans krijgen, grijpen we die."

De jonge Belg gaf toe dat de eerste helft van zijn seizoen niet goed is gegaan voor hem. Maar hij heeft er alle vertrouwen in dat het nu beter wordt: "Met de ervaring die ik nu heb kan ik sneller de juiste richting in werken. De laatste paar races gingen een stuk beter, wat betreft mijn prestaties. Ik ben nu net zo snel als Fernando en dat is positief. Elk weekeinde maak ik kleine stapjes en ik doe mijn best met het team alles op zijn plaats te laten vallen, zodat de auto beter bij mijn rijstijl past."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;