Menu
© McLaren
Nieuws

Honda blijft werken aan betere motor voor 2017

5 reacties | 2226x gelezen
02-08-2017 19:46

EvDelft | Te midden van allerlei wilde speculaties over de toekomst, is Honda nog steeds hard aan het werk om de motor van 2017 te verbeteren.

Bron: GrandPrix.com

Er wordt gefluisterd dat McLaren en Honda uit elkaar gaan, maar de Japanse motorleverancier heeft inmiddels de 'spec 3' van de motor van 2017 gelanceerd en die blijkt betrouwbaar te zijn. Bovendien reed Fernando Alonso tijdens de Grote Prijs van Hongarije de snelste ronde van de race.

Een anonieme werknemer uit Woking liet weten: "Ik weet niet of dit het einde is van de problemen met de betrouwbaarheid. Je weet het nooit zeker."

Inmiddels is het algemeen bekend dat McLaren in september laat weten met welke motorleverancier zij verder gaan. Maar, voordat dat gaat gebeuren, zal Honda een 'spec 4' introduceren tijdens de Grote Prijs van België.

Volgens de Spaanse krant Marca zal deze motor wederom 15 pk sterker zijn (de 'spec 3' was 18 pk sterker dan haar voorganger) met ruimte voor nog eens 40pk extra. Met alle verbeteringen die inmiddels zijn doorgevoerd, betekent dat dat Honda nog maar een tekort heeft van 45 pk op Mercedes en Ferrari.

Éric Boullier, de teambaas van McLaren, liet weten: "Laten we afwachten of Honda ons na de zomer nog een nieuwe evolutie geeft. We hebben het nodig."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;