Menu
© ThisIsF1.com
Nieuws

Charlie Whiting: "Halo ziet er straks veel mooier uit"

8 reacties | 2214x gelezen
27-07-2017 19:55

EvDelft | Charlie Whiting, de racedirecteur van de FIA, laat weten dat het ontwerp van de halo nog aan verandering onderhevig is om het aantrekkelijker te maken wanneer die volgend jaar wordt geïntroduceerd.

Bron: F1i.com

De pers werd voorzien van een brief waarbij de FIA de invoering van de halo rechtvaardigt. De FIA heeft bij de laatste vergadering van de Strategie Groep de halo er doorheen geduwd. Het ontwerp van de halo wordt door de teams in twijfel getrokken. En niet alleen door de teams, maar ook door sommige coureurs en door vele fans. Whiting liet weten dat het definitieve ontwerp er heel anders uit zal zien dat het huidige 'ruwe' ontwerp.

Whiting: "Op één keer na, is de halo alle keren dat we die hebben gezien kaal geweest. Ik denk dat we moeten wachten om te zien wat de teams ermee doen. Het geeft hen extra ruimte die ze kunnen benutten, zelfs al is het alleen maar voor ærodynamische redenen. Ik weet zeker dat de halo er straks beter uit zal zien. Wat de teams tijdens het testen hebben gebruikt, is de kale, standaard halo, die door een enkele leverancier werd uitgeleend. We zullen de teams toestaan een niet-structurele stroomlijning toe te passen rond het bovenste gedeelte, die echter niet meer dan 20 mm boven de halo mag uitsteken."

"Volgens mij is er een algehele restrictie omtrent de wijdte, en volgens mij is er ook een restrictie op hoe krap de opening mag zijn voor de cockpit. Maar 20 mm is veel, helemaal rondom de halo, en daar mogen ze mee doen wat ze willen. De hoofdreden is in eerste instantie om de teams te helpen met de veranderingen in ærodynamica waar ze nu mee te maken krijgen - zoals de luchtinlaat en aanverwante zaken. De teams willen de luchtstroom kunnen optimaliseren", aldus Whiting.

Tevens is Whiting ervan overtuigd dat de fans uiteindelijk de halo zullen gaan accepteren: "Ik denk dat je zal zien dat de teams nog niet volledig hebben ontdekt, qua mogelijkheden, om hem mooier te maken. Op dit moment hebben we een kale halo gezien. Zelfs toen Williams de halo in dezelfde kleur als de auto had gespoten, zag het er al beter uit. Dat zullen jullie toch met mij eens zijn. Persoonlijk denk ik dat de fans eraan zullen wennen. Ik weet dat er wat kritiek is op het moment maar de halo zal straks er een stuk beter uitzien", besloot de Brit.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;