Menu
© Sauber
Nieuws

Sauber in 2018 definitief toch niet met Honda

5 reacties | 1317x gelezen
27-07-2017 17:42

EvDelft | Sauber heeft laten weten dat zij de samenwerking met Honda voor volgend jaar af zullen breken.

Bron: TheCheckeredFlag.co.uk

Het Zwitserse team maakte in april bekend volgend jaar met motoren van Honda te gaan rijden. Toen stond Sauber nog onder leiding van Monisha Kaltenborn. Inmiddels is zij vervangen door Frédéric Vasseur en die heeft besloten het contract te ontbinden.

Vasseur: "Het is jammer dat we de plannen voor de samenwerking met Honda moeten stopzetten. Echter, deze beslissing is om strategische redenen gemaakt en met de beste intenties voor de toekomst van Sauber."

Masishi Yamamoto, de algemeen manager van Honda Motorsport, liet weten dat de nieuwe koers die het team kiest verantwoordelijk is voor het afketsen van de overeenkomst. Sauber heeft vlak na het ontslag van Kaltenborn een overleg gehad met Honda om te spreken over de voorwaarden voor contractbreuk.

Yamamoto: "We hadden een goede relatie met Sauber en we wilden graag samen met hen 2018 in. Echter, na de verandering in de leiding van het team, hebben we in goed overleg besloten het project stop te zetten omdat beide partijen niet dezelfde toekomst voor ogen hebben."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

Ergens is het te begrijpen. Wat honda nu laat zien, is niet al te fameus. Ma stiekem hoop ik toch dat honda dit weekend ineens een reuzesprong gaat maken, zodat sauber toch spijt krijgt ;-)

0 27-07-2017 17:46:37
Sicko
Gold Member

Nu wordt duidelijk wat er bij Sauber loopt. Kaltenborn wilde met Honda verder, maar toen heeft Ferrari ingegrepen. Exit Kaltenborn. En nu dit bericht. Het is al langer duidelijk dat Sauber moeite heeft de broek op te houden. Honda was een, wellicht dè, mogelijkheid om gratis motoren en een financiële injectie te krijgen. Mag niet van Ferrari, hebben in het contract kleine regeltjes toegevoegd, en Sauber blijkt dus een wurgcontract met Ferrari te hebben.

2 27-07-2017 17:53:02
DeDas
Senior Member

@Sicko, Sauber heeft Ferrari motoren. Wehrlein rijd daar enkel en alleen omdat er geen mercedes team bereid was hem te laten rijden. Dus dan Sauber maar een paar miljoen geven.

27-07-2017 18:19:44
Sicko
Gold Member

@DeDas
Je hebt helemaal gelijk. (Ik met Mercedes) Dank voor je input. Heb de woorden Mercedes vervangen door Ferrari.

28-07-2017 09:53:08
Misjab
Gold Member

Ben ik toch benieuwd wat ze dan gaan nemen, en waar ze dat van gaan betalen dan. Kan me niet voorstelln dat er goedkopere motorblokken dan honda te kopen zijn.. met zon jaar oude ferrari motor kom je ook niet ver

0 27-07-2017 21:01:22
;