Menu
© Sauber
Nieuws

Sauber in 2018 definitief toch niet met Honda

10 reacties | 2106x gelezen
27-07-2017 17:42

EvDelft | Sauber heeft laten weten dat zij de samenwerking met Honda voor volgend jaar af zullen breken.

Bron: TheCheckeredFlag.co.uk

Het Zwitserse team maakte in april bekend volgend jaar met motoren van Honda te gaan rijden. Toen stond Sauber nog onder leiding van Monisha Kaltenborn. Inmiddels is zij vervangen door Frédéric Vasseur en die heeft besloten het contract te ontbinden.

Vasseur: "Het is jammer dat we de plannen voor de samenwerking met Honda moeten stopzetten. Echter, deze beslissing is om strategische redenen gemaakt en met de beste intenties voor de toekomst van Sauber."

Masishi Yamamoto, de algemeen manager van Honda Motorsport, liet weten dat de nieuwe koers die het team kiest verantwoordelijk is voor het afketsen van de overeenkomst. Sauber heeft vlak na het ontslag van Kaltenborn een overleg gehad met Honda om te spreken over de voorwaarden voor contractbreuk.

Yamamoto: "We hadden een goede relatie met Sauber en we wilden graag samen met hen 2018 in. Echter, na de verandering in de leiding van het team, hebben we in goed overleg besloten het project stop te zetten omdat beide partijen niet dezelfde toekomst voor ogen hebben."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;