Menu
© F1i.com
Nieuws

Ilmor zoekt partner voor Formule 1 in 2021

0 reacties | 1558x gelezen
26-07-2017 17:47

EvDelft | Mario Illien, de baas van het motorenbedrijf Ilmor, wil graag een Formule 1-motor produceren voor de reglementen die gaan gelden per 2021, mits de kosten in de reglementen worden opgenomen én hij een partner kan vinden die het project kan financieren.

Bron: MotorSport.com

Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, wil graag onafhankelijke motorleveranciers in de sport. Die mening wordt gesteund door teams als McLaren en Red Bull, die naar opties zoeken voor de toekomst.

Mario Illien stond in het verleden aan het hoofd van de motorenafdeling van Mercedes, waar de Formule 1-motoren werden ontwikkeld. Hij heeft zichzelf altijd op de hoogte gehouden van de technologie die nu gebruikt wordt in de sport en is ook aanwezig geweest bij de recente vergaderingen van de FIA omtrent de toekomst van de motoren in de Formule 1, wanneer de huidige reglementen in 2020 aflopen.

Hoogst waarschijnlijk zal er vanaf 2021 gereden worden met een V6 met KERS en dubbele turbo.

Illien: "Het is duidelijk dat er een wens is voor een onafhankelijke motorleverancier in de Formule 1. Dat is één reden waarom ik de vergaderingen bijwoon: om te zien of het de juiste kant op gaat voor een onafhankelijk bedrijf. Er zal veel vereenvoudigd moeten worden aan de motoren om buitenstaanders een motor te kunnen laten fabriceren en de stap naar de Formule 1 te maken."

"De motoren zullen veel eenvoudiger moeten. We moeten de kosten echt omlaag brengen. Bovendien moet het geluid beter, en de races ook. Als je bijvoorbeeld voor iedereen een standaard turbo hebt, kun je de kosten drukken. En lagere kosten zijn absoluut noodzakelijk om buitenstaanders de sport in te halen. Het gaat namelijk niet alleen om de initiële kosten, maar ook om de ontwikkelingskosten.", aldus Illien.

Zelfs als de kosten naar beneden gaan en Ilmor besluit in te stappen, zullen de motoren niet het naamplaatje van Ilmor verschijnen. dat heeft te maken met het feit dat zijn bedrijf zelf niet alle kosten kan dragen. Het plaatje op de motoren zal dan de naam dragen van de grootste geldschieter.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;