Menu
© Force India
Nieuws

Force India jaagt nog altijd op Red Bull

1 reactie | 1332x gelezen
25-07-2017 19:03

EvDelft | Vijay Mallya, de eigenaar van Force India, heeft laten weten dat hij nog niet de jacht op Red Bull en haar derde plek in het kampioenschap voor constructeurs heeft opgegeven.

Bron: EuroSport.co.uk

Het team, met als thuishaven Silverstone, ligt comfortabel op een vierde plek in het kampioenschap, nu het seizoen halverwege is. Pas in één race wist het team geen punten te behalen. Force India heeft een voorsprong van 54 punten op Williams, maar staat 79 punten achter op Red Bull. Mallya heeft laten eten dat hij er alles aan doet die derde plek van Red Bull af te pakken.

Mallya: "Van de tien races, hebben we acht keer met beide auto's punten gescoord. Eigenlijk had dat negen uit tien moeten zijn, maar 80% is nog altijd een goede score. Het is fijn dat we twee goede, competitieve coureurs hebben. Ik kan niet meer wensen dan dat mijn beide coureurs regelmatig in de punten eindigen. Dat is wat we nodig hebben."

"In de afgelopen 10 races hebben we 95 punten behaald. Dat is meer dan ooit, voor zover ik me kan herinneren. We staan er 54 voor op Williams, die op de vijfde plek staat. De vierde plek lijkt redelijk veilig maar we moeten afwachten wat voor kansen de tweede helft van het seizoen ons biedt. Ik heb de jacht op Red Bull nog niet opgegeven."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Ambities en uitdagende doelstellingen zijn goed, maar je kan ook overdrijven, RB gaan ze nooit inhalen dit jaar. 79 punten en dat na alle pech die Max heeft gehad. Lijkt me duidelijk dat dat niet realistisch is.
Het is al enorm knap dat ze voor het 2e jaar op rij williams achter zich houden. Ik denk dat die 2 redelijk gelijkwardige autos hebben (terwijl williams budget het dubbele is!!), maar ze overtreffen Williams op 2 terreinen: 1) FI is gewend elk dubbeltje 3 keer om te draaien, Williams altijd groot geld team geweest, dus lang niet zo efficient. 2) de rijders. Perez en Ocon zijn 2 goede coureurs, die elkaar ook nog een goed voorwaarts blijven pushen (als ze elkaar niet vd weg rijden dan). Williams heeft een bejaarde ex- 2e rijder en een pay driver rookie. Dat verschil vertaalt zich in heel wat puntjes.

Vast houden die 4e plek en er heel blij en trots mee zijn. Volgend jaar heeft Wiliams beter rijders en komen renault en McLaren ook weer op de deur kloppen en dan krijgt FI het een stuk zwaarder om dit nogmals te herhalen.

0 26-07-2017 07:45:16
;