Menu
© ShiftingLanes.com
Nieuws

Aston Martin wellicht geïnteresseerd in Formule 1-rentree

4 reacties | 1490x gelezen
25-07-2017 12:08

EvDelft | Afhankelijk van de nieuwe reglementen die per 2021 worden ingevoerd, heeft Aston Martin laten weten geïnteresseerd te zijn in een terugkeer in de Formule 1.

Bron: EuroSport.co.uk

Andy Palmer, de CEO van Aston Martin, was aanwezig bij de meest recente bijeenkomst van de FIA Motor Werk Groep. Hij heeft daarop laten weten dat zijn bedrijf alleen een bestaan in de Formule 1 kan rechtvaardigen als de kosten onder controle kunnen worden gehouden.

Op dit moment is Aston Martin een sponsor van Red Bull Racing en werkt samen met Adrian Newey aan het project Valkyrie - een nieuwe hypercar met een motor van Cosworth. Palmer: "We zijn gemaakt voor de autosport, we werken samen met Red Bull aan de Valkyrie. Er is alleen de vraag: willen we als team meedoen in de Formule 1? Onze grootste tegenstander is Ferrari, dus het is logisch voor ons ooit betrokken te raken bij de Formule 1."

"Echter, voor een bedrijf dat maar net uit de rode cijfers is… We hebben niet de 350 tot 400 miljoen beschikbaar per jaar om uit te geven in de Formule 1. Als, en dat is echt een heel belangrijke voorwaarde, er een budgetplafond komt of een maximum aantal mensen dat in een team mag werken, of een maximum bedrag dat voor een motor mag worden uitgegeven, en dat bedrag is redelijk, hebben we alle redenen om dit serieus te overwegen", aldus de CEO.

Verder liet Andy Palmer weten dat er in september meer duidelijkheid is, of hij hoopt dat in elk geval. Het lijkt er zeker op dat Aston Martin serieus is, en wellicht met Cosworth samen de stap kan maken. Als team, of als motorleverancier.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Zou mooi zijn als ze motorleverancier gaan worden van Red Bull. Maar het maken van een motor is nu niet zo simpel meer, zie Honda dus zullen het goed moeten aanpakken.

0 25-07-2017 13:44:46
Binatang
Silver Member

Ik juich dit natuurlijk toe. Hoe meer merken hoe beter voor de F1.
Echter bekruipt mij toch een beetje het Speyker gevoel van een decennia geleden.
Nergens op gebaseerd, puur mijn water.

0 25-07-2017 14:22:55
Misjab
Gold Member

Klinkt helemaal niet serieus. gaat m ook niet worden. Ze zijn net uit de rode cijfers en hebben geen geld.. dan lijkt me niet dat F1 iets voor ze is.

0 25-07-2017 14:42:43
Sicko
Gold Member

Naar verluidt, ontvangt Ferrari jaarlijks 100 miljoen (Ecclestone)dollar om alleen maar mee te doen. Zo lang die scheefstand blijft, zal er geen fabrikant instappen.

0 26-07-2017 17:53:52
;