Menu
© McLaren
Nieuws

Fernando Alonso bereidde zich op Silverstone al voor voor GP Hongarije

0 reacties | 2471x gelezen
25-07-2017 10:43

EvDelft | Fernando Alonso zegt dat de 30 plaatsen straf op de startopstelling tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië opzettelijk was geïnd zodat hij tijdens de Grote Prijs van Hongarije een goed weekeinde zou kunnen hebben.

Bron: EuroSport.co.uk

Honda monteerde in de MCL32 van Alonso een nieuwe MGU-H, MGU-K en turbo na de vrije training op vrijdag. De Spanjaar had al vijf plaatsen straf vanwege een nieuwe accu. De tweevoudig wereldkampioen laat nu weten dat deze nieuwe onderdelen in Silverstone werden gemonteerd zodat hij in Hongarije een goed uitgangspunt zou hebben. Het team is van mening dat zij op de Hungaroring goede kans maken op punten.

Alonso: "We hebben belangrijke beslissingen genomen op Silverstone wat betreft het aanvaarden van straffen op de startopstelling. We hopen dat het zich uitbetaalt, zodat we het komende raceweekeinde ons in de best mogelijk positie bevinden. Op papier biedt de Grote Prijs van Hongarije ons één van de beste mogelijkheden van het seizoen. Het is een kort, bochtig circuit waar we minder afhankelijk zijn van vermogen. De coureur moet vertrouwen op de mogelijkheden van het chassis om de best mogelijke rondetijd neer te zetten."

"Echter, veel zal afhangen van de betrouwbaarheid. Zelfs als we het in Hongarije goed doen, moeten we een probleemloos weekeinde hebben om ons in de positie te brengen waarin we punten kunnen scoren", aldus de Spanjaard.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;