Menu
© McLaren
Nieuws

Yamamoto: "Honda en McLaren blijven bij elkaar"

1 reactie | 1752x gelezen
24-07-2017 20:40

EvDelft | Honda heeft laten weten dat het volgend jaar motoren zal leveren aan McLaren.

Bron: GrandPrix.com

Het hele seizoen gaan er al geruchten dat Honda en McLaren aan het einde van dit seizoen uit elkaar gaan, maar naar nu blijkt zal dat dus niet gebeuren. Meer recente geruchten zijn dat Honda ook motoren aan Sauber zou gaan leveren, maar dat die overeenkomst ongedaan is gemaakt. Daardoor werd de toekomst van Honda in de Formule 1 ernstig in twijfel getrokken.

Echter, Masashi Yamamoto, in dienst van Honda bij het project Formule 1, liet weten aan Sportiva: "Ik sta veel in contact met de president van Honda, Takahiro Hachigo, en de leden van de Raad van Bestuur. Er is geen intentie ons terug te trekken uit de Formule 1."

Maar Yamamoto ontkende niet dat er gesproken wordt tussen McLaren en Honda: "Er is een contract tussen ons en McLaren en er wordt gesproken of we dat contract moeten voortzetten. We hebben uitgesloten dat McLaren - al is het maar tijdelijk - andere motoren in hun auto laten monteren."

En over Sauber liet Yamamoto weten: "Wat betreft Sauber, we hebben goede onderhandelingen gehad met Monisha Kaltenborn, en we gingen de goede kant op. Nu er een wisseling van de wacht is in de leiding van het team, zijn we opnieuw aan het onderhandelen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Ze zullen allebei wel moeten.... Niemand wil McLaren een ander goed blok leveren en met een compleet nieuwe fabrikant, moeten ze helemaal opnieuw beginnen en nog meer risico nemen dan ze nu al met Honda doen.
Honda daarintegen is er aan genegen om hun imago the herstellen en te laten zien aan de wereld dat ze het WEL kunnen. Ze zullen geheid daar flink geld op toe te leggen (ze betalen mcLaren om de motor te mogen leveren). Aan Sauber alleen valt geen eer te behalen, is alleen maar handig als 2e team voor extra info. Maar om weer te gaan winnen moeten ze bij McLaren zijn

kortom; die 2 zitten nog wel even aan elkaar vast. Hopelijk uiteindelijk met de gewenste resultaten. Een 4e top team die om overwinningen vecht zou leuk en goed zijn voor de F1

0 25-07-2017 08:01:11
;