Menu
© McLaren
Nieuws

Honda wil snel duidelijkheid over levering motoren aan Sauber

5 reacties | 2091x gelezen
23-07-2017 20:45

EvDelft | Ondanks eerdere berichten, is de overeenkomst met Sauber nog altijd niet bekrachtigd, noch ontkracht. Met andere woorden: Honda weet niet waar het aan toe is op dit moment met het Zwitserse team.

Bron: ESPN.co.uk

Yusuke Hasegawa liet dan ook weten dat hij graag zo spoedig mogelijk van Sauber te horen krijgt wat hun plannen zijn voor 2018 wat betreft de motoren.

Tijdens de Grote Prijs van Rusland bevestigde Sauber dat het een contract had getekend met Honda voor de levering van motoren voor 2018. Voormalig teambaas Monisha Kaltenborn was de drijvende kracht hierachter, maar sinds zij aan de kant is gezet, wordt er gespeculeerd dat het contract ongedaan is gemaakt.

Fréderic Vasseur, die sinds afgelopen maandag de vervanger is van Kaltenborn, heeft het meningsverschil met Honda hoog op zijn lijstje met prioriteiten gezet, maar de situatie is nog altijd niet duidelijk. Honda zegt dat het spoedig antwoord wil hebben, omdat het zich niet kan veroorloven te lang te wachten.

Toen Hasegawa werd gevraagd wanneer het uiterlijk moet weten wat de plannen zijn van Sauber, antwoordde hij: "Nu. Zo snel mogelijk. We kunnen niet wachten tot de voorbereidingen voor volgend seizoen al begonnen zijn dus we werken hard aan de beslissing. Wat ons betreft, gezien de planning, werken we al aan de levering voor Sauber voor volgend jaar. Omdat we nog niets gehoord hebben, zullen we hiermee door blijven gaan."

Op dit moment rijdt Sauber met motoren van Ferrari van vorig jaar. Als de plannen inderdaad doorgaan, zal Sauber het tweede team worden dat rijdt met motoren van Honda, naast McLaren. Aangenomen wordt, dat Longbow - de eigenaar van Sauber - zijn bedenkingen heeft over de overeenkomst met Honda, omdat er ook motoren van Ferrari en Mercedes beschikbaar zijn.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;