Menu
©
Nieuws

Pirelli heeft onderzoek over klapband Vettel afgerond

2 reacties | 1736x gelezen
23-07-2017 18:17

EvDelft | Pirelli heeft het onderzoek naar de falende linker voorband van de auto van Sebastian Vettel tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië afgerond en laten weten dat de band langzaam leegliep. Wat de oorzaak was van de falende linker voorband van de auto van Kimi Räikkönen, is nog niet bekend.

Bron: ESPN.co.uk

Beide Ferrari's hadden in de laatste paar ronden van de Grote Prijs van Groot-Brittannië en probleem met de linker voorband. Na de race liet Pirelli weten dat de twee problemen niets met elkaar te maken hadden - de band van Kimi was intact, terwijl die van Sebastian volledig leeg en verwoest was. De bandenleverancier kondigde meteen een onderzoek aan naar beide banden. Terwijl dat proces nu voor de auto van de Duitser is afgerond, is Pirelli nog bezig met de band van Kimi.

Pirelli liet een persbericht uitgaan, waarin stond: "Zoals zondagmiddag al duidelijk bleek, heeft een diepgaand onderzoek nu bevestigd dat de oorzaak van het probleem aan de auto van Sebastian Vettel een langzaam leeglopende band was. Doordat hij daarna doorreed naar de pitstraat op een band die te weinig spanning had, raakte de band vernield. De band van de auto van Kimi Räikkönen laat minder duidelijk zien wat er gebeurd is. Er zijn nog steeds tests gaande en analyses worden nog steeds uitgevoerd in de laboratoria van Pirelli en in de testfaciliteiten van Pirelli. Het zal nog een paar dagen duren voordat we tot een definitieve conclusie kunnen komen hieromtrent."

Op het moment dat de banden het opgaven, lag Kimi tweede en Vettel reed op een vierde plek rond. Hoewel Räikkönen de schade beperkt kon houden met een derde plaats, was die voor Sebastian erger, omdat hij op lage snelheid naar de pitstraat moest rijden. Hij finishte de race als zevende.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Weer een duidelijke aanwijzing dat Vettel niet in de F1 thuis hoort. Is blijven door rijden met een lekke band met alle risico van dien, gevaar voor andere rijders en zichzelf. De FIA zal hem weer strafpunten moeten geven en schorsen voor één of meerdere GP's.

1 24-07-2017 16:13:47
RvDelft
Moderator

is dat niet een beetje te? Vettel heeft meerdere keren de titel gewonnen. Dat doe je ook niet zomaar? En doorrijden naar de pits is toch geen probleem? Ik haal uit dit verhaal dat hij alleen naar de pit is doorgereden en dat het daardoor verergerd is...

24-07-2017 16:33:08
;