Menu
© McLaren
Nieuws

Teams laten weten dat er niet over de halo is gestemd

0 reacties | 1428x gelezen
22-07-2017 12:03

EvDelft | De meningen over de invoering van de halo zijn verdeeld. De halo wordt per 2018 door de FIA op de auto's verplicht gesteld.

Bron: RacingClothesLine.com

In een verklaring liet de FIA weten dat zij 'herhaalde steun' hebben gekregen van de coureurs en de teams. Echter, er zijn al verschillende berichten verschenen dat de FIA die steun helemaal niet had en de halo door heeft gedrukt.

Sommige berichten willen dat enkele teams hebben gestemd voor de invoering, andere berichten zeggen dat slechts één team voorstander was van de halo. Van alle teams in de Formule 1, zijn er echter maar twee die aan de pers hebben laten weten wat hun mening was.

RacingClothesLine heeft aan alle teams een e-mail gestuurd en gevraagd binnen 24 uur te reageren. De meeste teams hebben de e-mail wel gelezen, maar slechts twee hebben gereageerd. De details, zo laten de twee teams weten, die besproken zijn binnen de vergadering van de Strategie Groep, zijn vertrouwelijk en kunnen niet met de pers worden gedeeld.

Dat betekent, logischerwijs, dat geen van de teams zal laten weten of zij voor of tegen de invoering van de halo waren.

Echter, één van de topteams liet weten dat er nooit is gestemd over de invoering van de halo. Dit team laat weten dat de FIA de beslissing heeft genomen per 2018 de halo verplicht te stellen. Dat kan niet anders betekenen dan dat er zeker geen meerderheid zou kunnen zijn geweest.

Het andere team liet weten dat het niet wilde reageren op de vraag hoe dat team tegenover de invoering van de halo staat. Het team liet weten dat het de beslissing respecteert maar ook dat het team niet heeft geholpen bij het maken van die beslissing.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;