Menu
© Haas F1
Nieuws

Haas bepaalt wie er in 2018 voor hen rijdt

5 reacties | 2316x gelezen
21-07-2017 19:34

EvDelft | Günther Steiner, de teambaas van Haas, zegt dat zijn team, en niet Ferrari, bepaalt wie de coureurs worden van het Amerikaanse team voor 2018.

Bron: AutoWeek.com

Op dit moment bestaat het rijdersduo uit Romain Grosjean en Kevin Magnussen. Ferrari heeft veel invloed op het team, omdat het de auto veel onderdelen (veel meer dan alleen de motor) van Ferrari betrekt. Bovendien is de reserverijder van Haas - Antonio Giovinazzi - een coureur uit het opleidingsprogramma van Ferrari. Giovinazzi zal dit seizoen zeven keer verschijnen tijdens een eerste vrije training in een auto van het Amerikaanse team. Ook Charles Leclerc, een andere coureur uit het opleidingsprogramma van Ferrari, wordt in verband gebracht met een stoeltje bij Haas voor het komende seizoen.

Steiner liet desgevraagd weten tevreden te zijn met beide coureurs. Volgens hem heeft het team een optie op het contract voor Grosjean voor 2018, en heeft Magnussen een contract voor volgend jaar.

"Ferrari heeft geen invloed op welke coureurs wij voor ons team laten rijden. Zonder onze huidige coureurs, zouden we niet gedaan kunnen hebben wat we dit jaar voor elkaar hebben gekregen. Romain wordt wel eens bekritiseerd over hoe hij zijn terugkoppeling aan het team doet, maar we zijn er niet ontevreden over en het helpt ons als team te groeien. Zolang het maar niet persoonlijk wordt", aldus de teambaas.

"Daar komt bij dat we nu Kevin hebben. Hij heeft veel geleerd. Het team is enorm gegroeid en de coureurs zijn daar in belangrijke mate verantwoordelijk voor", besloot de Amerikaan.

Er zijn nu 10 races gereden dit seizoen en nog evenveel te gaan. Haas staat zevende in het kampioenschap voor constructeurs - één plek beter dan waar het vorig seizoen mee afsloot. Bovendien heeft Haas nu al evenveel punten als het vorige seizoen in alle races bij elkaar. Grosjean staat op plek 13 in het kampioenschap voor coureurs, en Magnussen direct daarachter.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;