Menu
© Haas F1
Nieuws

Haas staat haar coureurs toe zelf te kiezen welke remleverancier zij gebruiken

5 reacties | 2225x gelezen
21-07-2017 18:21

EvDelft | Romain Grosjean en Kevin Magnussen hebben van hun team Haas de keuzevrijheid gekregen om zelf te bepalen van welke leverancier zij remmen gaan gebruiken. Dit in een poging de problemen die het Amerikaanse team vanaf hun debuut plagen te ondervangen.

Bron: Crash.net

Haas heeft sinds vorig jaar, hun debuutseizoen, problemen met de remmen. Na enig onderzoek heeft het team besloten de remmen Brembo in te ruilen voor die van Carbon Industry. Met gemengd succes, overigens.

De remmen van Brembo geven vooral problemen bij de auto van Grosjean, terwijl Magnussen juist de voorkeur heeft voor die remmen. Haas reed tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië met de remmen van CI op de auto van Romain, zodat hij een goede vergelijking kon maken tussen de twee leveranciers.

Günther Steiner, de teambaas van Haas, liet weten: "Het gaat om het gevoel van de coureur. We hebben altijd gezegd dat de remmen van Brembo erg consistent zijn en dat is goed. Het probleem is echter niet consistent. We hebben niet altijd hetzelfde materiaal. Als je altijd remmen hebt van Brembo en ze zijn altijd goed, is er geen probleem. Het lijkt wel of ze altijd anders zijn, en dat is ons grootste probleem. En verwarrend."

Steiner bevestigde ook dat Haas geen problemen heeft met remmen van twee verschillende leveranciers te werken, zijnde Brembo en CI, voor hun twee coureurs: "Ik denk dat we kunnen doen wat we willen en we willen doen waar de coureurs hun voorkeur hebben liggen. Er is verder niets anders aan de auto van beide coureurs, dus als één van onze coureurs liever remmen heeft van een andere leverancier omdat hij zich daar prettiger bij voelt, passen we dat aan. Ik heb daar geen moeite mee."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;