Menu
© Toro Rosso
Nieuws

FIA roept Toro Rosso op het matje vanwege onveilige auto

2 reacties | 1840x gelezen
14-07-2017 10:05

EvDelft | Toro Rosso is door de FIA op het matje geroepen. Het team moet zich tijdens het weekeinde van de Grote Prijs van Groot-Brittannië verantwoorden bij de stewards voor het pogen Carlos Sainz in te schrijven in een 'onveilige auto'.

Bron: MotorSport.com

Tijdens het onderzoek op donderdag, voorafgaand aan het raceweekeinde op Silverstone, werd een beschadiging gevonden aan een wielklem aan de auto van Sainz. Het technische team van de FIA droeg Toro Rosso op dat te repareren, maar het team weigerde dat.

Omdat voor de FIA vast staat dat met deze beschadiging de auto onveilig is, moet Toro Rosso zich verantwoorden.

Een verklaring van de FIA liet weten: "Tijdens het technische onderzoek aan auto nummer 55 werd een beschadigde wielklem gevonden. De technische staf heeft team Scuderia Toro Rosso opgedragen dit te veranderen. Het team weigerde de instructies van de technische staf op te volgen. Daarom besloot de technische staf zelf verder te onderzoeken wat er mis was. Niet alleen was de klem beschadigd, maar ook verschillende draden waren doorgesneden en samengebonden met een touwtje. Daarom wist het team van de beschadiging en heeft de auto in een onveilige staat aangeboden voor technische controle."

De foto over het onderdeel waarover het gaat, staat op Motorsport.com. Klik hier voor de betreffende foto.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

RvDelft
Moderator

Raar verhaal. Ik ben benieuwd waarom TR dit niet wilde aanpassen...

0 14-07-2017 10:44:11
Nafta
Senior Member

Da's een superduper hightech touwtje...gesponnen door een prinsje in het sprookjesbos...was heeeeeeeeeeel duur weet ik nog...

0 14-07-2017 10:58:58
;