Menu
© Mercedes
Achtergrond

Heeft Lewis nog vrienden in de Formule 1?

2 reacties | 5944x gelezen
07-07-2017 21:36

EvDelft | Een al spannend seizoen bereikte een hoogtepunt vorige maand tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan, toen Sebastian Vettel zijn zelfbeheersing verloor en tegen Lewis Hamilton aanreed - met opzet.

Bron: TheWeek.co.uk

Het duo heeft sindsdien niet veel respect meer voor elkaar en Hamilton liet weten dat hij Vettel niet moest zien, of hij had hem uitgedaagd voor een vuistgevecht. Maar als er iemand is die weet hoe het is om andere coureurs te dwarsbomen, is het Hamilton zelf wel. In zijn eerste seizoen, 2007, had hij het behoorlijk met zijn teamgenoot Fernando Alonso aan de stok, bij McLaren. De Spanjaard verliet na het seizoen het team. Sinds die tijd heeft hij ruzie gehad met Felipe Massa, Jenson Button en Nico Rosberg, die na het behalen van zijn titel abrupt de Formule 1 de rug toekeerde.

Ook buiten de baan heeft Lewis het nodige te verwerken gekregen. In 2012 werd hij door zijn voormalig beste vriend Adrian Sutil als 'lafaard' bestempeld, toen hij weigerde voor hem te getuigen in de rechtbank. Het jaar erna beëindigde hij 15 jaar samenwerking met Ron Dennis, die zijn mentor was, en vertrok naar Mercedes. In 2015 brak hij met zijn vriendin Nicole Schertzinger.

Met zo'n roerige achtergrond, is het interessant eens te kijken wie Hamilton nog naast zich heeft staan - en wie wellicht de volgende is waar hij het mee aan de stok zal krijgen.

Toto Wolff, teambaas.
Toto Wolff is niet de grootste vriend van Lewis en er is de nodige spanning geweest tussen de twee. Hij heeft al meermalen kritiek gehad op zijn coureur, hoewel hij uiteindelijk de zijde van Hamilton koos toen de relatie tussen de Brit en Rosberg explodeerde.

Wolff liet weten: "Je kunt niet verwachten dat de meest ambitieuze coureur (Hamilton, red.) in een auto gaat rijden en probeert het best mogelijke resultaat te behalen, en daarna ook nog zich als een robot gaat gedragen. Nico en Lewis, en nu Valtteri en Lewis, begrijpen de grote hoeveelheid werk die er gedaan is om hen een competitieve auto te geven en ze kennen de verantwoordelijkheden die zij hebben naar het merk en alle mensen die zij vertegenwoordigen.

Wat dat een verborgen waarschuwing?

Valtteri Bottas, teamgenoot.
Zoals Rosberg, Button en Alonso kunnen bevestigen, is Hamilton op zijn zachtst gezegd een moeilijke teamgenoot. Er zijn zorgelijke tekenen van, zoals voorafgaand aan het seizoen, toen Hamilton liet weten dat hij het niet nodig vond om zijn informatie over hoe hij zijn ronden rijdt, met zijn teamgenoot te delen.

Later liet hij weten dat hij 'totaal geen' problemen had met Bottas, maar als de Fin meer races gaat winnen, zoals gebeurde bij de Grote Prijs van Rusland, zal er zeker wrijving ontstaan.

Daniel Ricciardo, Red Bull
De Australiër heeft een aantal mooie dingen laten zien op de baan, en ernaast ook. Één van de meest indrukwekkende dingen was toen hij na afloop van de Grote Prijs van Hongarije, 2015, na een botsing waarvan Hamilton achteraf toegaf fout te zijn geweest, naar Lewis toeliep en hem zoende.

Hamilton heeft vrienden onder de coureurs, maar deze twee lijken vooral op Twitter een oorlog uit te vechten.

Bernie Ecclestone.
De mand die de Formule 1 40 jaar lang in zijn eentje leidde, was één van de grootste fans van Lewis Hamilton en noemde hem ooit 'de beste wereldkampioen die we ooit hebben gehad'. Sinds Liberty Media de sport heeft overgenomen, is de 86 jaar oude Brit steeds minder vaak in het nieuws. Echter, bij blijft nog altijd één van de meest invloedrijke personen in de Formule 1 en het kan nooit kwaad bij Bernie in een goed blaadje te staan.

Anthony Hamilton, vader.
Bloed is dikker dan water en Anthony, de vader van Lewis, is altijd al een sleutelfiguur geweest in diens carrière. Hij stond naast hem toen Hamilton op 13 jaar jonge leeftijd in de autosport kwam, en was er toen in 2008 hij zijn eerste titel binnenhaalde.

Anthony heeft jaren lang opgetreden als de manager van Lewis, maar werd in 2010 door zijn zoon ontslagen. Er zou ruzie zijn geweest. Inmiddels is papa Hamilton weer regelmatig naast de baan te vinden. Anthony liet vorig jaar weten: "Er is een dunne scheidingslijn tussen een vader zijn en een manager."

Roscoe en Coco, zijn honden.
Als er ook maar iets is waar Lewis blind op kan vertrouwen is het de liefde van zijn twee buldogs Roscoe en Coco. Het paar heeft een eigen pagina op Instagram en heeft ongeveer 134.000 volgers. Roscoe is zelfs te zien bij een reclame voor L'Oreal.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Binatang
Silver Member

Het Privé en Weekend gehalte is erg hoog bij TheWeek.co.uk

1 07-07-2017 23:16:03

Lees jij Privé en Weekend? Nooit gedacht!

08-07-2017 00:08:23
;